29 oktober 2011

Mexican madness med My New Roots

En matrevolution har skett i mitt kök. Sen jag upptäckte en av mina favoritbloggar My New Roots har jag bland annat lärt mig hur jag gör egen mandelmjölk, maler eget mjöl och alla fördelar med chiafrön. Gång på gång levererar Sarah B vackra och oerhört dregelframkallande recept. Listan är lång på alla hennes rätter som jag vill laga. Senast gjorde jag Garbanzo Bean Salad with Mexican Mango Dressing och oh my God vad god den var!

Rätten är godast färsk, då löksmaken blir en aning för stark dagen efter och helt ärligt så skulle jag kunna äta detta till middag varenda dag. Till Vera plockade jag undan lite sås där jag uteslöt lök, salt och chipotlechili. Hon älskar både kikärter och mango och slukade maten.
Receptet hittar ni här. Mucho gusto!

8 kommentarer:

Ine sa...

Det er en fantastisk blogg! Lagde søtpotethummus derfra i forrige uke, og den var veldig, veldig god. Dette så også veldig godt ut. Mm.

Ann-Louise sa...

@ Ine: Sarahs sötpotatishummus är på min "to-do-lista". Kul att höra att den var god. :)

Plommonet sa...

Hurra, du provade den till slut! Jag håller helt med om att löksmaken blir lite för mycket dagen efter - dressingen passar sig bäst nygjord. Men ja, den är ruskigt god. Själv har jag ätit Oh my gosh, spaghetti squash typ tre gånger den här veckan, fast med pumpa. ^^

Helena Ljunggren sa...

Den där bilden fastande jag i. Den var intressant. Färgerna, ljuset. Så gott och så vackert!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Åhå, tack för tipset om bloggen, ska ta mig en titt och se vad för spännande saker det kokas ihop där! Mandelmjölk är min absoluta favoritmjölk, dock är jag sur för att jag aldrig hittar den här i Sverige - kanske jag skulle satsa på att göra egen?

Kim sa...

Dina bilder får mig att dregla något vansinnigt. Spelar ingen roll hur nyss jag ätit...
Sen är jag ju väldigt förtjust i all form av mex-mat (ja till och med vanliga svenne-tacos ibland)..!

Ann-Louise sa...

@ Helena: Tack snälla du! :)

@ Alex: Jag gjorde en ny omgång mandelmjölk senast igår. Superenkelt och supergott.

@ Kim: Du är rolig du! Mexikansk mat har ju så mycket att erbjuda oss svennisar oavsett om det är piffiga rätter på Puta Madre eller enkla tacos. ;)

Lisa sa...

Gjorde en variant på denna rätt, mycket gott och uppskattat. Min 3-åring öter massa grönsaker när man får dem i en tortilla. Topp!