Nyligen berättade jag om samtalen som florerade den senaste gången matbloggsgänget träffades. Men jag hann aldrig komma till maten. För att självklart bjöds det på mängder med god mat som vi tillsammans åt och njöt av.
Då det snart var Alla hjärtans dag tyckte vi att kärlek var ett lämpligt tema. Det dukades fram matpajer med hjärtformationer, hjärtformade kex, dipp gjord på kronärtskockshjärtan, rosa knäckebröd, lingonbröd gjord med kärlek och mjuk kaka med rosa glasyr för att bara nämna en bråkdel.
Men vad hade jag med mig då? Jo, jag valde att spinna vidare på passionsfrukt – la passion! Mitt bidrag blev en quinoasallad med passionsfruktsdressing, torkade physalis och saltrostade nötter. Till salladen valde jag att servera min lemony-lime hummus för lite extra citron och lime och ett gäng morotsstavar. A match made in heaven.
4 port.
2,5 dl quinoa, valfri sort
½ paket färsk spenat, ca 5 stora nävar
kärnor från ett granatäpple
0,75 dl rostade nötter, valfrisort
0,75 dl torkade physalis (ex. Kung Markattas)
Dressing:
4 passionsfrukter
zest och juice från 1/2 citron
1 msk dijonsenap
4 msk extra virgin olivolja
salt
Gör så här:
Koka quinoan enligt förpackning. Blanda ihop samtliga ingredienser till dressingen i en blender eller med en stavmixer. Smaka av med salt. När quinoan kokat klart så rör ner dressingen i den varma quinoan. (På så vis drar den åt sig smakerna bättre.) Låt quinoan svalna av och blanda ihop den tillsammans med granatäppelkärnor, spenat och physalis. Toppa salladen med frömix och servera tillsammans med lemony-lime hummus och morotsstavar.
13 kommentarer:
Kan intyga att det är var HIMMELSKT!
Kan intyga att det är var HIMMELSKT!
@ Charlotta: Tack tack! Ditt ljuvliga lingonbröd var som gjort för den. :)
Den där Dressingen lät smarrig!!
OM det var gott?! Oh yes!
Torkade physalis har jag aldrig stött på, låter intressant!
@ Jenny: Om du gillar friska & syrliga dressingar kommer du att digga den här.
@ Kim: Kung Markatta ska snart lansera torkade physalis bland sitt sortiment och de är sket goda!
Jag älskar friska syrliga dressingar! Btw: Jag har en och en halv citron- och marängpaj över från mitt afternoon tea, kommer du på fika nu?
@ Moma: Jag hoppar genast på tåget mot Stockholm!
Men åh så gott det ser ut!! Och fräsch!
@ Tant Gul: Tack! Även om det fortfarande är kallt ute så kan man äta mat som påminner om våren. :)
Så gott med den dressingen, det måste jag prova! Och så snygg bild, som alltid, det inspirerar!
Så många favoritsmaker i en maträtt! Ser underbart ut.
Den här fantastiska salladen gjorde jag en variant av igår! Åh vilken kombination granatäpple, torkade psysalis, rostade nötter och quinoa. Åh! Ett hett tips är att ha halloumi i.
Skicka en kommentar