Bovetegröt är ett utmärkt glutenfritt alternativ till frukost. Här får den en mild och honungsliknande sötma från mullbären samtidigt som granatäppelkärnorna ger gröten ett syrligt sting. Jag brukar sätta på plattan innan jag hoppar in i duschen och så får gröten småputtra medan jag rusar runt och gör en massa annat på morgonen. En protein- och vitaminrik start på dagen helt enkelt!
2 port.
1,5 dl hela boveten
3 dl vatten
en nypa salt
0,5 dl torkade granatäppelkärnor
0,5 dl torkade vita mullbär
1/8 tsk kanel
0,5 dl grovt hackade valnötter
Till servering: mjölk, valfri sort
Gör så här:
Skölj först av bovetet i hett vatten och därefter i kallt vatten. Häll ner samtliga ingredienser i en mindre kastrull och låt koka i 15-20 minuter. Toppa med hackade valnötter och servera tillsammans med mjölk.
6 kommentarer:
Jag har aldrig gjort gröt på bovete, men det låter gott!
Jag har inte heller testat bovetegröt, men det ser gott ut!
Aha, jag tror jag har sett bovetegröt och velat göra det men inte vetat att det var just bovete, NU vet jag!
Har heller inte testat bovetegröt... hur smakar det?
Jag kände en kille som formligen LEVDE på bovetegröt, enligt honom fanns det inget bättre! Ändå har jag inte smakat det - hur kommer det sig? Får göra det nu, har ju recept och allt :D
@ Hovkonditorn & Matarkivet: Testa vetja!
@ Moma: Det är alltid kul att kunna hjälpa till med att lösa matmysterier. ;)
@ Amy: Jag kan bäst beskriva grötsmaken som en blandning av ris, havregryn och med en nötig smak. Typ. Vad jag framför allt gillar med den är konsistensen och att den känns väldigt mild mot magen.
@ Alex: Det är lätt att missbruka gröt. ;) Hoppas detta får dig att till slut testa bovete!
Skicka en kommentar