
Österlen är så vackert. Vår lillsemester uppfyllde alla våra önskemål och dagarna fylldes med besök i de gamla fiskesamhällena, kalla (tå-)dopp längs med de otroligt vackra och sandstränderna och promenader i den oslagbart sköna naturen.
Att resa med en rastlös snart treåring och jag - en höggravid hormonell mammi är dock inte alltid det enklaste. Men med en massa tålamod och bra team-work så funkade det riktigt bra. Inför resan passade jag på att baka ett gäng saftiga jordgubbsmuffins som vi åt på min traditionsenliga rastplats Susedalen. Låt er inte avskräckas av de hälsosamma ingredienserna. De blir både saftiga och söta och om du får några över passar de fint till frukost tillsammans med en skål turkisk yoghurt och starkt kaffe. Fler matskildringar från Österlen kommer inom kort.
Ursprungsreceptet hittar du hos Happy Healthy Mama.
12 st
5 dl dinkelmjöl, siktat
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
0,75 dl Sucanat alt. rårörsocker
3 fair trade bananer, mosade (~ 2,5 dl)
1 ekologiskt ägg
2,5 dl ekologisk yoghurt, 3%
½ tsk vaniljpulver
2,5 dl tärnade jordgubbar

Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Gör i ordning din muffinsplåt med bakformar eller pensla den med lite rapsolja. Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor skål. I en mindre skål blanda ihop bananer, ägg och yoghurt. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda ihop allt väl. Vik ner jordgubbsbitarna i smeten. Fördela smeten i dina förberedda muffinsformar och grädda i ugnen i 20 – 25 minuter eller tills en provsticka kommer ur torr. Låt svalna i några minuter och hugg i!
