9 juli 2012

Det här får ni bara inte missa


Rostade paprikor är en stor favorit hos mig. Men att använda dem som bas i en dressing var för mig ett obeprövat kapitel. Hos My New Roots hittade jag i förra veckan ett recept som jag bara inte kunde motstå - Chickpea and Watercress Salad with Roasted Red Pepper Dressing. En dressing bestående av rostade paprikor, chèvre och lönnsirap som man rör ihop med kikärter, rödlök och sallad kan ju bara inte gå fel tänkte jag. Enkelt att göra och resultatet blev superbt! Jag bytte dock ut hälften av kikärterna mot kindeybönor och råkade glömma rödlöken. Till salladen serverade jag broccoli piff-biffar, turkiskt yoghurt och bulgur och resterna blev en perfekt lunchlåda till dagen efter.

13 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Låter verkligen gott!

Kim sa...

Åh, ingen dum idé alls! Bokmärker.

Ida sa...

Lagade också det receptet i veckan, så sjukt gott och ganska mättande så man behöver knappt något till om man inte vill.

Ann-Louise sa...

@ Hovkonditorn: Det var det oxå!

@ Kim: Good girl. :)

@ Ida: Dressingen har mycket smak och jag kan tänka mig att man blir rejält mätt av att bara äta salladen. :)

Mira sa...

Hej Ann-Louise! Tack för en super inspirerande blogg, blir lika glad varje gång du uppdaterar (och vilken ljuvlig mat sen! min favorit är ditt ljuvliga nattjästa bröd. mer brödutmaningar!!).
Hittade precis en matblogg jag tror du skulle gilla. Glutenfri, inget socker och mycket vegetariskt! Här kommer adressen http://www.anjasfood4thought.com/

Ha det gott! Mira

Ann-Louise sa...

@ Mira: Vad glad jag blir över att du gillar bloggen. :D
Tack för tipset och jag ska genast kolla in bloggen.
Hoppas att du tittar förbi snart igen och jag lovat att komma med fler brödrecept snart!

Amy's piece of cake sa...

Detta låter gott, sparas här med!

Chatrin Loov sa...

Hittade din blogg nu ikväll och har säkert suttit och läsyt den i en timme! Ska jobba i köket på en förskola nu i tre veckor och har sparat flera recept som jag tänkte använda/inspireras av då :)

Ann-Louise sa...

@ Amy: Jag tror verkligen att du skulle gilla rätten!

@ Chatrin: Välkommen hit och vad glad jag blir att du gillar bloggen! Vad kul att få laga mat på en förskola och jag känner mig stolt att jag har kunna ge dig inspiration. :) Berätta gärna hur det har gått!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

wow, det låter verkligen hur gott som helst! Jag håller med om att rostade paprikor är toppen, men har heller aldrig tänkt på att använda dem till dressing - och lönnsirap! Oh la la! Jo, jag måste nog prova det här :)

Veronica Larsson sa...

Hejsan.
Har letat och försökt fixa detta recept men utan framgång. Skrev ett mail till dig också men fick recept på kikärtssallad med pesto. (från ett annat recept)
Vore så tacksam om du kunde hjälpa mig. Tack på förhand. Mvh Veronica

Ann-Louise sa...

@ Veronica: Här kommer receptet som jag tillslut hittade. ;)

http://www.mynewroots.org/site/2012/07/meatless-mondays-with-martha-stewart-roasted-red-pepper-chickpeas-with-watercress/

Veronica Larsson sa...

Tack så jättemycket. 😄