7 maj 2014

Senapsyoghurtsås med kapris

Minns ni den där såsen jag snackade om i förra inlägget? Här kommer den. En frisk sås med rejält sting av senap och god sälta av kaprisen. Perfekt att toppa hamburgaren med eller servera tillsammans med grillade grönsaker. Du skulle även kunna byta ut kaprisen mot en massa riven pepparrot. Förvisso dominerar kylan och regnet över stan igen, men då hinner ni förbereda er inför nästa varma sommarkväll.

Tid: 5 min.
2 ½ dl turkisk yoghurt
4 msk dijonsenap
3 msk kapris
3 msk extra virgin olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Blanda ihop allt med en sked. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera.

5 kommentarer:

Karin sa...

MUMMA! Denna skall testas! =)

Ann-Louise sa...

@ Karin: Hoppas du diggar den! :)

Julia sa...

Lät mycket gott!
Vilken typ av yoghurt skulle du rekommendera, för detta recept, att byta ut den turkiska mot för att få ett mjölkfritt alternativ?

Kim sa...

Alltså, jag vet inte vad jag gjorde tidigare i livet, när jag inte gillade kapris. Galet?!

Veronica Larsson sa...

Så jädra go!