27 september 2013

Matrosens fiskgryta för små

Som den lille göteborgare som Allan är, gäller det att han redan vid tidig ålder lär sig uppskatta fisk. Finns i sjön är en favorit, liksom Bröderna Grimms lax. Den här rätter tycker matrosen också är himla god. Framför allt med en stor klick creme fraiche. Rätten kan serveras från 8 månaders ålder. Använd helst ekologiska råvaror vid tillagning.

6 bebisportioner
6 medelstora potatis
½ gul lök, hackad
200 g vit fisk
1 burk krossade tomater
2 dl riven zucchini
1 dl ärtor
1 msk rapsolja att steka i
1 dl creme fraiche, 34%
lite färsk eller torkad basilika
Gör så här:
Koka potatisen i en separat kastrull. Fräs löken försiktigt i rapsoljan. Den ska bli genomskinlig men inte ta färg. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra i ca 15 minuter. När potatisen är klar pressa den med en potatispress i en separat skål (om du mixar den bli konsistensen klisteraktigt). Mixa de övriga ingredienserna till önskad konsistens med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda ihop grytan med den pressade potatisen. Servera! Rätter går bra att frysan in.

3 kommentarer:

Susanna sa...

Perfekt, behövde något nytt fiskrecept. Ska ta och göra denna i helgen. :)

Anonym sa...

Börjar så smått längta efter ny bebis att mixa puréer åt! Finns i sjön var både vår och dotterns absoluta favorit! /Helena

Ann-Louise sa...

@ Susanna: Med ett paket fisk i frysen och några grönsaker kan man trolla fram mycket. :)

@ Helena: Precis så kände jag för si sådär ett år sen. Om ni gillade Finns i sjön så tror jag att även den här kommer att gå hem.