27 september 2013

Matrosens fiskgryta för små

Som den lille göteborgare som Allan är, gäller det att han redan vid tidig ålder lär sig uppskatta fisk. Finns i sjön är en favorit, liksom Bröderna Grimms lax. Den här rätter tycker matrosen också är himla god. Framför allt med en stor klick creme fraiche. Rätten kan serveras från 8 månaders ålder. Använd helst ekologiska råvaror vid tillagning.

6 bebisportioner
6 medelstora potatis
½ gul lök, hackad
200 g vit fisk
1 burk krossade tomater
2 dl riven zucchini
1 dl ärtor
1 msk rapsolja att steka i
1 dl creme fraiche, 34%
lite färsk eller torkad basilika
Gör så här:
Koka potatisen i en separat kastrull. Fräs löken försiktigt i rapsoljan. Den ska bli genomskinlig men inte ta färg. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra i ca 15 minuter. När potatisen är klar pressa den med en potatispress i en separat skål (om du mixar den bli konsistensen klisteraktigt). Mixa de övriga ingredienserna till önskad konsistens med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda ihop grytan med den pressade potatisen. Servera! Rätter går bra att frysan in.

4 kommentarer:

Susanna sa...

Perfekt, behövde något nytt fiskrecept. Ska ta och göra denna i helgen. :)

Anonym sa...

Börjar så smått längta efter ny bebis att mixa puréer åt! Finns i sjön var både vår och dotterns absoluta favorit! /Helena

Ann-Louise sa...

@ Susanna: Med ett paket fisk i frysen och några grönsaker kan man trolla fram mycket. :)

@ Helena: Precis så kände jag för si sådär ett år sen. Om ni gillade Finns i sjön så tror jag att även den här kommer att gå hem.

Malin sa...

Min dotter på 1,5 år gillar fortfarande denna rätt. Har gjort den sedan hon var typ 8mån. Har alltid några matlådor i frysen färdiga att plocka fram. Nu gör vi större potatisbitar oxh fiskbitar och hela ärtor.