11 augusti 2013

Nattsvällda havregryn med apelsin och vanilj

En frisk, syrlig och uppiggande start på morgonen. Det får du av den här frukosten. Vera föredrar sin vanliga gröt men både jag och Allan äter gärna denna både till frukost eller mellanmål. Det var Luise från Green Kitchen Stories som bjöd mig på gröten för första gången. Det var kärlek vid första tuggan. Den går lätt att variera med olika sorters juicer och tillbehör och du kan servera gröten till bebisar från sex månader. Jag toppar gärna min med chiafrön eller blandar ner några skedar vetekli.

2 stora alt. 4 små portioner

4 dl ekologisk apelsinjuice
4 dl ekologiska havregryn (ej fiberberikade)
1 tsk vaniljpulver
färsk frukt och rostade kokosflingor till servering

Gör så här:
Rör ihop apelsinjuice, havregryn och vaniljpulver i en stor skål. Låt svälla i kylen över natten. Fördela gröten i fyra glas. Toppa med färsk frukt och rostade kokosflingor. Servera.

9 kommentarer:

Sara på Vardag.nu sa...

Davosgröt ja, det är gott! Jag brukar blanda ner bär i gröten och lite chiafrön ibland, som får svälla med. Och goda kryddor, som kanel, kardemumma eller ingefära. Så himla fin frukost!

Ann-Louise sa...

@ Sara: Eller hur?! Ett himla enkelt sätt att få till en lyxig frukost på.

Millas Hälsoblogg sa...

Åh detta måste jag testa:)

Unknown sa...

Testade och det var ju toppen! Så olikt havregrynsgröt trots att det är vad det är, fast en fruktig variant. Tack för tipset! //Karin

Ann-Louise sa...

@ Milla: Testa vetja!

@ Karin: Eller hur?! En helt annan grej men ack så gott. Kul att du gillar gröten. :)

Märta sa...

Hej! Jag har använt flera av dina recept tidigare men har nog aldrig tackat ordentligt. Men nu när jag har hittat en ny frukostfavorit måste jag göra det - tack! :)

Ann-Louise sa...

Mycket glädjande att höra! :)

Anonym sa...

Får man fråga varför det inte fungerar med fiberhavregryn?

/P

Ann-Louise sa...

@ P: De fiberberikade grynen suger inte upp vätskan lika bra. Jag märkte att jag fick fastare och godare resultat om jag använde vanliga och därefter rörde ner extra vetekli. Men om du bara har fiberberikade havregryn hemma så tycker jag att det ändå är värt att testa.