13 juni 2013

Hirs- och broccolisallad med italiensk caesardressing

Yoga- och matlagnings-weekend i Falsterbo. Det är vad jag ska göra till helgen. Tjohoo! Matlagningskursen hålls av den talangfulla Luise från Green Kitchen Stories, vilket ska bli otroligt kul. Mina förväntningar är höga och med tanke på all enastående mat Luise och David lagar på sin sajt så kan det inte bli annat än suveränt. Bara mat, yoga och lugna promenader hela helgen. Kidsen stannar hemma med sin pappa och fastän saknaden kommer att vara enorm så blir det desto roligare att komma hem igen.

Den senaste veckan har varit en hektisk sådan och jag har mest lagat mat som går snabbt. Jag har som sagt en ny favoritdressingen som man kan smaksätta alla möjliga sallader med. Den här gången blev den en hirs- och broccolisallad som serverades tillsammans grillade grönsaker, lax och rödbets- och chévreröra. Kan rekommenderas!

4 port.

Italiensk caesardressing:
juice från ½ citron
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
2 vitlöksklyftor
0,75 dl riven parmesan
¼ tsk paprikapulver
ett par nypor chipotlepulver, beroende på hur stark dressing du vill ha
en näve färsk basilika
½ dl extra virgin olivolja
flingsalt

1 dl hirs + 2 dl vatten
salt
4 dl svarta bönor, kokta
250 g broccoli, skurna i mindre buketter
2 dl färsk bladpersilja, grovt hackat

Gör så här:

Koka upp hirsen i vattnet tillsammans med lite salt. Sänk värmen och låt svälla under lock i ca 15 minuter och låt svalna. Mixa ingredienserna till dressingen i en blender eller matberedare. Smaka av med salt. Ångkoka broccolin i några minuter så att råheten försvinner. Kyl av bitarna med kallt vatten. Vänd försiktigt ihop hirsen, broccolin, bönorna och persiljan tillsammans med dressingen. Servera omgående.

4 kommentarer:

Oh my green darling sa...

Alltså, det här lät ju så gott att jag skulle vilja gå och laga till det bums!

Anonym sa...

Vilken härlig weekend! Berätta gärna om den sedan. Här blir det Ceasarsallad idag! Kom gärna och hälsa på med barnen nån dag. Kram Maggie

Emilia sa...

Tusen tack för en härlig blogg med massor av goda recept! Jag hittade hit för ca en månad sedan och har testat flera recept redan. Jag har ännu inga barn men en pojkvän som är skeptisk mot allt nyttigt :) och det fungerar lika bra på honom!

Varje helg när jag är hemma lagar jag minst två av dina recept. Denna helgen blev det Ägg- och ostquesadillas till lunch, Tofuburrito med jordnöts- och ingefärssås till middag, så gott! Båda är mina nya favoriter! Nu bakar jag dina sneaky broccoli muffins som jag ska äta till frukost i veckan. Ser fram emot att testa fler :)

Ann-Louise sa...

@ OMGD: Gör det! Fort går den oxå att laga. :)

@ Maggie: Helgen var grymt härlig och jag kommer gärna snart med kidsen och hälsar på. KRAM!

@ Emilia: Vad roligt att du gillar recepten! Jag blir alltid lika glad av att få höra att läsare lagar mina recept. Och att det blir gott! Hoppas att dina muffins blev goda. :)