17 juni 2013

Falsterbo-weekend & Veggie Tower

Nyss hemkommen från min Yoga & Cleansing weekend i Falsterbo är det bara att konstatera att helgen har varit förträfflig. Monique, Belén och Luise hade satt ihop en fantastisk kurs med enastående mat, yoga och meditation. Upplevelsen kommer jag att bära med mig en lång tid framöver. Kosten var vegansk och huvudsakligen rawfood där vi tillsammans lagade lunch. Frukost och middag fixade Luise åt oss och det är bara att konstatera att den tjejen kan trolla i köket.

Helgen har fyllt huvudet med tusen nya matidéer och tankar. Frågan är bara när jag ska hinna laga och äta allt som jag vill testa. Idag blev det i alla fall en Veggie Tower gjord på bland annat rödbetor, avokado, morötter och pinjenötter från Green Kitchen Stories blogg. Det enda som ska tillagas är rostningen av pinjenötter och middagen blir klar på ett ögonblick.

Hela familjen älskade denna vackra, goda och energigivande rätt. Veras torn toppades med keso istället för getost och till maten åt hon en knäckemacka med jordnötssmör. För första gången någonsin lyckade jag få henne att äta salladsblad och färsk koriander. Avokadobitarna petade hon däremot bort men då blev det desto fler över till mig…

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket härligt sätt att ladda batterierna på! Kul att höra att du hade det så bra, och det där tornet ser ju underbart ut!Jag ser fram emot att se dina nya matexperiment på bloggen framöver. =)

Hoppas att du får en härlig midsommarhelg!

Kram

Plommonet sa...

Haha, det är precis så jag resonerar också "Jaha, du gillar inte det? Mer till mig då!" Men duktig tjej som till slut smakade på annat grönt - och grattis till att hon slipper vara korianderskeptiker i minst 23 av sina levnadsår som en annan har varit! :P
Åh, rödbetor! jag är helt insnöad på fläde roch jordgubbar just nu, men när det har lagt sig så får rödbetor gärna bli nästa obsession! :)

Charlotta Ljungblad sa...

Skönt att ladda batterierna, det behövs ibland! Jag går på semester på måndag och ska vara ledig till augusti - det känns välbehövligt, kan jag lova. Hoppas ni får en finfin midsommarafton! Kram!

Ann-Louise sa...

@ Livsaptit: Jag skulle behöva komma iväg på yoga retreat varje helg just nu. Istället får jag ladda batterierna meden massa jordgubbar & midsommarfirande. :)

@ Plommonet: Haha! Men en treåring kan matpreferenserna växla snabbt men än så länge verkar hon gilla parfymkryddan. :)
Gud vad sugen jag blir på fläder & rabarber nu...

@ Charlotta: Ha en grymt skön semester, mitt i allt flyttkaos och glad midsommar!

Anna Ceder sa...

Gud så gott detta såg ut! Sedan är ju iofs jag besatt av koriander, så det gjorde väl sitt till också... :)

Ann-Louise sa...

@ Anna: Koriander är BÄST! :)

Åsa sa...

Oh my! Lyllos som åkt på den resan. Drömde om att göra det tidigare i våras då de annonserade om den i bloggen... Hoppas det kommer mer i bloggen din om det veckoslutet :)

Ann-Louise sa...

@ Åsa: Det var en fantastisk helg och jag lovar att det kommer mer om helgen snart. :)

Niklas sa...

Lagade denna i helgen. Med extra mycket koriander. Blev supergott! Och så gjorde vi rödbetsbiffar av det som blev över...