21 juni 2012

Ingen midsommar utan jordgubbar


Snart är det midsommar och under helgen ska jag inte lyfta ett endaste matlagningsfinger. Istället kommer jag att bli bortskämd hos mina svärföräldrar på landet vilket jag kommer att njuta av till fullo.

Men om jag hade bidragit med något så skulle det utan tvekan ha blivit förra midsommarens pannkakstårta med jordgubbar. Den har blivit en riktig klassiker hos oss och dyker upp så fort någon fyller år. Då den endast är sötad med dadlar, frukt och vaniljpulver är den perfekt att servera på barnkalas. Dvs om du vill slippa sockerhöga barn som springer runt som Duracellkaniner. En annan bra sak med tårtan är att den är ännu godare dagen efter till frukost... Ha en fantastiskt fin midsommar alla kära läsare!

5 kommentarer:

Moma sa...

Jädrars vad gott det ser ut! Trevlig midsommar på dig!

Kim sa...

Det har du alldeles rätt i: inga gubbar, ingen midsommar! Pannkakstårta, det är man inte bortskämd med, herregud så gott!

Anonym sa...

Den ser mäkta fin ut! Men blir det verkligen något kvar till frukost...?

Amy's piece of cake sa...

Stämmer så bra, vi har också alltid jordgubbar hos oss på midsommar. Din pannkakstårta ser riktigt god ut.

Helt rätt av dig att bli bortskämd av svärisarna. Hoppas er midsommar var fin och önskar dig en fortsatt trevlig midsommarhelg!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

wow, det var en härlig variation på alla jordgubbstårtor som cirkulerar (och som jag älskar, så det är inget ont mot dem, men det är kul att se någonting lite annorlunda också!) - och dadlar är ju fruktansvärt gott! Jordgubbar är ett måste, men att variera dem är ju bara trevligt :D Hoppas midsommar var riktigt härlig!