29 april 2012

Pepparrotsröra med keso

När jag var liten avskydde jag såser. Jag gillade torr mat och min mormor såg på med förskräckelse när jag valde att äta mina potatisar utan en enda droppe sås på. Jag är fortfarande inte särskilt förtjust i tunga gräddsåser eller majonnäs men syrliga yoghurtsåser eller röror anser jag förgylla både den ena och andra rätten.
På sistone har jag vart extra sugen på pepparrot. När vi nyligen åt fiskbiffar serverade jag denna kesoröra till med massor av pepparrot i. Vera fick en barnvänlig variant med bara yoghurt, keso och lite olivolja i. Hon går för tillfället igenom en period där hon absolut inte vill ha några som helst synliga kryddor i maten. Det är bara att respektera hennes vilja och hoppas på att det snart går över…

4 port.
½ paket keso (125g)
1 dl turkisk yoghurt
en stor näve färsk basilika, grovt hackat
1-2 msk färskt riven pepparrot (riv pepparroten genom att slå den mot rivjärnet)
2 msk extra virgin olivolja
2 kryddmått bordssalt
nymalen svartpeppar

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser och servera!

7 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Vilken underbar bild, älskar den :)

Jag gillar såser av alla dess slag... gräddiga eller yoghurt, ju mer desto bättre! ;)

Kim sa...

Jag lägger också min röst på fräscha yoghurtsåser, alla dar i veckan. Smart med keso-sås, så blir det lite textur på det också.
Pepparrotsås åt jag senast igår, och kom på att jag glömt av vad gott det är med pepparrot!

Matarkivet sa...

Jag är en riktig såsoman och sympatiserar givetvis med din mormor. Men kul att du gillar kalla såser iaf. Denna verkar ypperlig!

Charlotta sa...

Jag är tvärtom och älskar sås till döds. Torr mat, yuk! Pepparrot är dessutom en av mina favoritgrejer in life, det är ett av mina favvopålägg på mackan :=)

Anonym sa...

Mums!Älskar dina recept!
Vad anser du om snabbgravad lax till småbarn? Du verkar så duktig med mat till små barn!
Kram!

Ann-Louise sa...

@ Amy: Du är en livsnjutare av dess bästa sort. ;)

@ Kim: Pepparrot is da shit!

@ Matarkivet: Haha, min mormor hade säkert älskat att ha dig över på söndagsmiddag!

@ Charlotta: Torra pommes frites, torra potatisar och jag vill absolut inte ha grädde eller glass till min fruktsallad. Däremot är jag en saltmissbrukare. Inte till frukten så förstås...

@ Anonym: Tack och vad kul att du gillar bloggen! Om barnet är över ett år och gillar snabbgravad lax så tycker jag att det låter som bra mat. Jag är dock ingen dietist/nutritionist men lax är hur nyttigt som helst Vid den åldern är barnens njurar färdigutvecklade och tål salt. Socker brukar ingå i recepten men det är inga stora mängder.

Sofie Johansson sa...

SÅs måste man ha. Föredrar kalla såser och har nästan alltid en hink med fet-yoghurt hemma. Men pepparrot köper jag sällan. Är ju så gott!