Mormors potatisplättar var bland det godaste jag visste under min uppväxt. Hon gjorde alltid ett berg av dem och jag och min bror åt tills vi höll på att spricka. För några dagar sen hade jag överbliven pressad potatis i kylen. Genast fick jag en stark längtan att dela med mig av mormors potatisplättar till Vera. Jag kunde dock inte motstå att ge dem en Ann-Louise-twist i form av pumpapuré, vilket jag hade i frysen. Jag brukar alltid ha frysen fylld med grönsakspuréer nedfrysta i isfack för att på så vis enkelt kunna smuggla ner extra grönsaker i Veras mat. Till min stora glädje slukade Vera plättarna. Först åt hon flera stycken till lunch och sen åt hon ytterligare en kall plätt till mellanmål. Du kan börja servera dessa till alla småttingar från 10 månaders ålder.
4 st
2 dl pressad potatis
ca 4 msk pumpapuré, ex. butternut squash
1 ekologiskt ägg
smör och rapsolja att steka i, ca hälften av vardera
Gör så här:
Blanda ihop potatis, pumpapuré och ägg i en mindre skål. Värm lite smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme. Klicka ut smeten till fyra runda plättar. Stek på medelvärme i ca 4 minuter så att plättarna blir gyllenbruna. Vänd plättarna och stek andra sidan i ca 4 minuter eller tills de har fått en fin färg. Servera.
8 kommentarer:
Mums så gott, tror tom mina små skulle uppskatta detta :)
@ Amy: Vera kan vara lite tveksam till nya rätter - behöver lite tid på sig att vänja sig vid nya smaker men dessa slukade hon som sagt. Hoppas dina kids gillar dem!
Ser väldigt gott ut :-) Massa krama!!!
@ Vardaxlyx: Tack och detsamma! :)
Jag har också alltid älskat potatisplättar men har aldrig tänkt på att blanda i pumpa - toppenidé!
Vilken härlig blogg:) Massa goda recept och vackra bilder. Inpirerande!
@ Alex: Jag tror att du kommer att älska dessa. :)
@ Ann-Sofi: Tack för de snälla orden. Jag blir jätteglad. :)
Supersmaskigt! Hade dock lite problem att få dom att hålla ihop och vara runda och fina, dom blev sladdriga. Fick steka dom länge på låg värme då blev det lite bättre.
Skicka en kommentar