19 januari 2014

Ruby wraps med kryddig quinoa

Snön har äntligen fallit över Göteborg. Fyll ryggsäcken med ett gäng wraps och bege er ut i pulkabackarna! Denna rubinröda variant är både söt och syrlig och omåttligt populär både bland stora som små. Gör quinoasalladen och rödbetshummusen en eller två dagar i förväg så är det bara att smidigt montera ihop maten innan du ska bege dig iväg.

8 st

Kryddig quinoa
Tid: 20 minuter


1 ½ dl vita quinoa
1 burk svarta bönor, avsköljda
½ dl russin
1 dl sötmandlar
1 msk citronjuice
1 msk extra virgin olivolja
1 tsk lönnsirap
1 dl slätbladig persilja, finhackad
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
smaka av med cayennepeppar

Gör så här:
Värm ugnen till 180° och rosta mandlarna i 11 minuter. Låt svalna och hacka grovt. Koka quinoan enligt förpackning. Häll över i en stor skål och låt svalna i 5 minuter. Skaka ihop citronjuice, olja, lönnsirap, spiskummin, timjan, salt och cayennepeppar i en glasburk. Rör ner dressingen i den varma quinoan och blanda väl. Tillsätt russin, mandlar och persilja och rör ihop.

Till montering:
En sats rödbetshummus
ett paket babyspenat
två stora morötter, skalad och hyvlade i tunna strimlor
8 tortillabröd, gärna fullkorn

Gör så här:
Fördela ett par skedar quinoa på varje tortillabröd. Toppa med rödbetshummus. Täck hummusen därefter med morotsstrimlor och spenat och rulla försiktigt ihop dina wraps genom att vika in ovan- och undersidan och rulla ihop. Rulla in i smörgåspapper och packa ner i väskan.

7 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Spännande, måste testas, jag har fina rödbetor som ligger i kylen och väntar på att bli tillagade!

tina sa...

Åh vad jag gillar chocrosa rödbetsmat! <3

fröken fräken sa...

Mmm. ska lagas redan idag. Ser fantastiskt ut!

Sandras Matkrypin sa...

Wow! Jag gillar wraps och dessa godingar låter riktigt smaskiga och är dessutom snygga!

momaskitchen.se sa...

Vi ses i pulkabacken, jag tar med mig lite romchoklad!

Ann-Louise Hulter sa...

@ Fröken Dill: Rödbetor har en tendens att gömma sig längst in i grönsakslådan. Ät upp dem!

@ Tina: Allt rosa är tummen upp. :)

@ Sandra: Tackar!

@ Moma: Gudars vad gott - it's a deal!

Veronica Larsson sa...

Otroligt goda och enkla wraps. Tips att göra fyllingen och hummusen kvällen innan så är det sååå enkelt dagen efter.

En miss i receptet är att det inte står när/hur/var bönorna ska i, men dina fina fotografier avslöjar att dom blandas i quinoan. ;-) hihi.