3 november 2011

En skördefest i höstmörkret

I förra veckan träffades Matbloggarna i Göteborg för en mustig och galet god skördefest hemma hos självaste Miss Meister. Upplägget var perfekt. Vi samlade ihop ett gäng matintresserade personer där alla lagade utsökt mat och så njöt vi av varandras grymma kreationer tillsammans med en massa vin! Jag bjöd på ugnsstekt squash med chipotle vilket passade fint ihop med de övriga rätterna - minirödbetspajer, pumpasoppa, kronärtskock-spenatpaj, sötpotatispaj, pumpaknäckebröd, rödbetsmuffins och grynkorv. Tack allihopa för en kulinarisk och rolig kväll!

Ugnsstek squash med chipotle
6 port.
1 medelstor butternut squash, ca 1 – 1 ½ kg
2 tsk korianderfrön
1 tsk torkad oregano
1 chipotlechili i adobesås alt. ½ tsk chipotlechili
2 tsk flingsalt
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
½ dl pumpafrön
Skölj squashen och halvera den med en kniv. Kärna ur squashen med hjälp av en stor sked. Skär squashen i ca 3 cm tjocka klyftor. Lägg alla torkade örter, salt, chipotlechili och vitlök i en mortel och stöt allting tillsammans. Häll ner olivoljan i morteln och blanda ihop allt. Täck squashklyftorna ordentligt med röran. Lägg klyftorna på rad med skalsidan nedåt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200° i ca 30 minuter eller tills de är mjuka. Strö över pumpafröna och grädda i ytterligare 5 minuter.

12 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Ser så gott ut!
Tyvärr har jag ej funnit butternut squash där jag bor :(

Matarkivet sa...

Jag har laddat upp med butternut så nu ska jag gå crazy! Gott med rökig chipotle till!

Ann-Louise sa...

@ Amy: Om du har en bra mataffär nära dig så be dem ta in squashen. Många gånger går det att påverka inköparens val. :)

@ Matarkivet: Gôtt! Då ser jag fram emot att läsa om ditt resultat på bloggen. :D

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

YUM! Alla recept med butternut är välkomna, jag älskar det <3 Låter som att ni hade en riktigt trevlig kväll med massor av god mat också - härligt!

Plommonet sa...

Hurra, här kom det efterlängtade receptet! Nu ska jag bara ragga upp en butternut också, så ska jag ha en favorit i repris! :)

Millas Hälsoblogg sa...

Härligt gott det verkar
kul med bloggträff

Åsa sa...

Hehe, jag gjorde soppa på ena halvan i torsdags och har sparat andra till just dessa godbitar! :) (för övrigt måste jag nog redigera mitt inlägg där jag tror jag råkade skriva sötpotatis i stället för butternut)
Och vet du, färsk grönkål i gross och parti på ICA Nära (vid min hållplats) :D Passar utmärkt nu när bondens marknad har stängt för i år.

Anna-Lena sa...

Hej! Tack for din fina matblogg, jag hittade den en natt nar jag ammade min lilla pojke som da var fyra manader och skulle borja prova "riktig" mat. Det var for fyra manader sedan och jag blir fortfarande lika glad och inspirerad nar jag laser dina inlagg. Extra kul att du bloggar fran Gotet, min fina hemstad. Igar gjorde jag den goda apple/sotpotatis/blarbarspureen. Supergod! Bor i USA och gor allt for min son skall slippa konserveringsmedel och andra skumma saker i maten, aven om tiden ibland inte racker till for hemlagat. Ha det sa bra och stor kram!

Ann-Louise sa...

@ Alex: Nästa gång får du komma till Gbg och vara med!

@ Plommonet: Jag ska köra en favorit i repris med ditt knäckebröd snart. Du kommer att bli större än självaste Wasa. ;)

@ Milla: Tack och det var en mycket mysig afton. :)

@ Åsa: Kul! Jag såg att fram har tagit in ett parti färsk grönkål oxå. Det kanske börjar sprida sig. Hoppas hoppas...

@ Anna-Lena: Vad roligt att du hittade hit och att jag kan sprida lite inspiration. :)
Även i Sverige är det svårt att hitta bra mat om man inte lagar från grunden. Man får helt enkelt göra så gott man kan och hinner. Kul att din son gillade äppel-, sötpotatis- och blåbärspurén. Den är Vera favorit just nu.

Charlotta sa...

Hej, matbild-som-platsar-i-valfritt-matmagasin-oh-yes!

mumsfillibaba sa...

Äääälskar butternut! Gjorde det i veckan i en pasta och nästan plockade ut pumpan. Massavin på bloggträffen?! Låter ju verkligen som man missade något. Även om jag inte dricker just nu. Kanske hinns med en träff med glögg innan jul??

tina sa...

Favoritpumpan. <3