4 september 2011

Blueberry Crumble Smoothie

Min förra smoothie blev en riktig hit hos den lilla damen. Då jag är inne i en grönkålsperiod för tillfället tänkte jag att det vore perfekt att göra en smoothie som innehåller denna extraordinära grönsak. För att maximerar kroppens förmåga att ta till vara på alla vitaminer och näringsämnen i kålen ville jag para ihop den med andra superingredienser samtidigt som den skulle smaka gott…

Sagt och gjort kan jag med stolthet presentera denna blåbärs-vitamin-explosion! Grönkål, blåbär, banan, ingefära, havregryn och mandelmjölk. Om du dricker den här kommer du att ladda kroppen med bland annat A-, C-, B6-, E- och K-vitamin, järn, antioxidanter och fibrer. Komjölk hämmar järnupptaget medan C-vitamin underlättar det. Därför har jag valt att basera smoothien på hemmagjord mandelmjölk (så enkelt!), men både ris-, soja- eller havremjölk funkar utmärkt. Du kan börja servera den här godingen till din lilla kotte från 10 månaders ålder. Byt ut mandelmjölken mot de andra alternativen om du har nötallergiker i familjen.

2 stora smoothies
4 dl mandelmjölk alt. ris-, soja- eller havremjölk
1 dl havregryn
2 blad grönkål, avsköljda och mittvenen borttagna
1,5 dl frusna ekologiska blåbär
2 ekologiska bananer
1 tsk riven färsk ingefära
2 stora nävar is

Skär grönkålen i mindre bitar. Mixa alla ingredienser i en blender i någon minut eller två. Häll i två nävar is och mixa tills isen är krossad. Servera! Kan förvaras i kylen i upp till 2 dagar.

11 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Jag ska banne mig göra mandelmjölk någon dag, det finns inget godare! Slår vanligt mjölk på fingrarna any day of the week ;) Spännande med grönkål i, låter både skrämmande och lockande ;)

Katarina sa...

Vilken supersmoothie, gott :)

Millas Hälsoblogg sa...

Vilket härligt recept

Ann-Louise sa...

@ Alex: Om jag hade vetat hur enkelt och gott det är att göra egen mandelmjölk tidigare hade jag börjat för länge sen. Grönkålen ska du inte vara rädd för! Den är så snäll så snäll och du märker den knappt. ;)

@ Hovkonditorn: Jag studsar ut ur lägenheten på morgonen efter en sån här!

@ Milla: Testa! :)

Sandra Rönningen sa...

Ojojoj vilken kul blogg! Ska jag helt klart följa! =)

Har förresten en liten utlottning på min blogg. Kika gärna in och var med om du vill!

Kram Sandra

Charlotta sa...

Är du inne i en grönkålsperiod? Va? På allvar? Är du säker? Det har jag inte märkt :=)

Om jag var din träningskompis sa...

Nu har jag provat den här något modifierad. Mycket gott :)

Ann-Louise sa...

@ Sandra: Tack för tipset!

@ Charlotta: Haha! Du är en rolig en. ;)

@ Om jag var din t.k.: Vad kul att du testade smoothien! Helt rätt metod att experimentera sig fram till sin egna favorit och jag blir genast nyfiken på vad det blev... :)

SARA sa...

Den här smoothien slurpade jag och Erik i oss efter gårdagens joggingpass. Och idag känner jag mig piggare än någonsin. Ännu ett superrecept!!

Karin sa...

Jag hittade din blogg häromdagen när jag jagade järnrika recept - vilken underbar blogg! Jag ska ha barn i april och är vegetarian så din blogg är verkligen en fullträff för mig. Lajkade genast på facebook så att jag inte tappar bort dig :)

Gott nytt år!

Ann-Louise sa...

@ Sara: :D

@ Karin: Välkommen och vad roligt att du hittade hit! Hoppas att du kommer att hitta en massa inspiration här framöver. :)