1 juli 2011

Tofu-, jordnöts- och bananpålägg för små

Det här enkla och supernyttiga pålägget är såååå gott! Den enda förberedelsen är att blötlägga några torkade aprikoser 3-4 h innan du blixtsnabbt mixar ihop röran. Jag använde det som pålägg på en fullkornstortilla till Vera men du kan lika gärna servera den som en pudding (vilket jag åt det som). Eftersom pålägget innehåller jordnötssmör är det lämpligt att ge din bebis från ett års ålder. Om du utesluter jordnötssmöret kan du servera det som en pudding till din bebis från 6 månaders ålder. Pålägget kommer att mörkna något i kylen men smaka likadant.

Avslutningsvis vill jag även nämna att jag nyligen läste om att det inte bara är jag som är sockerpolis. Även kocken Niklas Ekstedt håller både sig själv och sin nya lilla kotte borta från vitt raffinerat socker. Bra Niklas!

2 dl pålägg
½ paket semi-mjuk tofu
1 banan
2 torkade aprikoser, blötlagda 3-4 h
1 ½ msk osaltat jordnötssmör
2 tsk citronsaft

Mixa allt i en blender eller med en stavmixer tills alla ingredienser är fullkomligt blandade och purén är helt slät.

14 kommentarer:

mumsfillibaba sa...

Så mycket härlig inspiration för framtiden! Like it!!!

Katarina sa...

Intressant recept, tack!

Ann-Louise sa...

@ Sofie: Vad spännande med din lilla bebe! Hoppas att den kommer att gilla mina recept. ;)

@ Hovkonditorn: Detta är ingen vanlig ostmacka det här inte. Jag lovar att den inte smakar lika konstigt som den låter... Den är även väldigt god med några jordgubbar i.

Michelle BB sa...

So glad that you and your little one liked this spread! Your blog is fantastic, but would be better if I read Swedish or google translater was a little better!

Ann-Louise sa...

@ Michelle: Thanks for popping by! I'm working on an English version of The Tiny Food-dérive, so hang in there! :)

tina sa...

...och för stora! Väl? Säg ja!
:-D

Ann-Louise sa...

@ Tina: JA!!! :D

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

Du, det här låter fantastiskt gott, jag försöker lära mig att äta jordnötssmör på macka, kanske hjälper den här blandningen mig ;)

SV: Apetina grill cheese är en nyhet som, precis som grilloumin härmar halloumins smak och konsistens. Halloumi får bara kallas så om den är från cypern, och gjord på getmjölk och/eller fårmjölk så grilloumin är ofta gjord någon annanstans eller på någonting annat. Apetinas variant är gjord på komjölk och var väldigt enkel att hantera! Har också märkt att grilloumin lätt smälter om tempen blir för hög, men det lyckades den här undvika! Så jag var nöjd med den =)

Ann-Louise sa...

@ Alex: Tack för svaret! Du har övertygat mig om att testa grill cheesen nästa gång vi ska ha en BBQ.

Sara sa...

Men hur fantastiskt gott var inte det här!!? Jag frossar i pålägget utan något under..

Ann-Louise sa...

@ Sara: Haha! Det brukar jag oxå göra. ;)

Ine sa...

Prøvde akkurat dette til min lille Orvar, det var veldig populært! Både på brød og for seg selv. Jeg synes også det var veldig godt :) Hvor lenge kand et oppbevares i kjøleskapet, tror du?

Ann-Louise sa...

@ Ine: Vad kul att ni gillar purén! Jag skulle tro att den håller sig i 3-4 dagar i kylen. Annars går den bra att frysa in i bebisportioner.

Unknown sa...

Det vore en idé att skriva ungefär hur många gram tofu det ska vara för det finns paket med 100,150, 200, 270, 400 osv Suveränt gott och mycket uppskattat av 3-åringen.