27 juli 2011

BioMio

Köpenhamn har alltid legat mig varmt om hjärtat. Som student pluggade jag där under ett år och jag brukar alltid åka dit minst en gång om året. Tidigare resor har mest fokuserats på arkitektur och shopping men denna gång ville jag utforska vad Köpenhamn hade att erbjuda gällande ekologisk och vegetarisk mat.

Med tips från Sarah B – skaparen bakom bloggen My New Roots begav jag mig ut på min matexkursion. Bland hennes rekommendationer fick jag en klar favorit - BioMio, beläget bara ett stenkast från Istedgade och vårt hotell.
I en gammal industrilokal serverar köket uteslutande ekologisk mat, både kött, fågel och vegetariskt. Jag och Veras pappa började vår resa med att äta lunch där och det blev kärlek vid första provsmaken. Eftersom vi blev så himla nöjda med lunchen plus att det ösregnade ute senare på kvällen begav vi oss dit även för middag. Med kombinationen av ambitiösa kockar, snygg och personlig inredning samt en massa matkärlek är denna restaurang en riktig skatt.
Till lunch åt vi ”Skalddyrsfangst” som bestod av musslor och räkor i en krämig kokos-vitvins- och ingefärasoppa. Till detta serverades nybakt bröd och potatisaïoli. Soppan toppades med tunt skivade fänkål och morötter samt koriander. Heavenly!
Till middag valde jag ”Grøn Ged” – ekologisk getost serverad med quinoasallad vänt i en senapsvinegrette och serverat med croustini. Veras pappa valde "Marokanske Kødboller" i en pikant tomatsås serverat med tabouleh och myntatzatziki. Så gott!
Till Vera beställde vi in "Børneknolde" - ugnsstekt potatis. Hon ville dock hellre leka med alla leksakerna i barnhörnet än att äta. All in all, en superb restaurang som jag gärna besöker fler gånger!

7 kommentarer:

Matarkivet sa...

Vilket helmysigt ställe! Älskar restaurangtips :)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Grøn Ged lät ju övermänskligt gott! Åhå, nu vill jag också åka dit *yum*

Torsk på Lax sa...

Ser riktigt mysigt ut. Kommer absolut att besöka nästa gång jag åker över bron.

Ann-Louise sa...

@ Jag instämmer helt! Tack vare din fina blogg vet jag vart jag ska mumsa i mig godheter nästa gång jag besöker London. :)

@ Alexandra: Åk dit så fort du har kommit hem från USA!

@ Torsk på lax: Jag kan med 100% säkerhet lova att du kommer att bli en nöjd gäst hos dem.

SAn sa...

Gud vad mysigt det såg ut, och vilka bilder! Så frestande!! :)

Adde sa...

Undvik detta ställe. Vi var ett sällskap på 10 pers som var på konferens i Köpenhamn. Två av oss fick rå fläsk, varav en var blodig. Istället för att be om ursäkt var kocken otroligt otrevlig. Sen när vi skulle betala tog de en påhittad kortavgift á 4% på totalbeloppen (dvs. över 100 danska kronor i kortavgift). Vilken inte alls är en avgift från VISA då man inte betalar avgift till stället man handlar ifrån.

Ann-Louise sa...

@ SAn: Helt klart värt ett besök!

@ Adde: Det var tråkigt att höra. Vi har ätit där tre gånger och alltid både fått suveränt vällagad mat och blivit bemötta av trevlig personal.