8 februari 2012

Hurra för Vera!

Imorgon fyller min lilla stora tjej två och ett halvt år. Hurra för Vera! Tiden med henne har både känts kort och lång. Ena stunden känns det inte alls länge sen som hon var en liten bebe samtidigt som jag upplever perioden innan hon föddes som evigheter sen. Och visst är det mycket jobb med en tvååring men när belöningen blir en liten blöt puss från hennes lilla lilla mun så fullkomligt smälter jag.

Numera äter Vera i princip samma mat som jag och hennes pappa, med vissa modifikationer. Men trots detta gör jag fortfarande mängder med nyttiga fruktpuréer till henne som hon äter till efterrätt. Ett enklare sätt att få i henne grönsaker finns inte och hon älskar dem. Mitt senaste påhitt är denna krämiga pärondessert gjord på mjuka päron, banan och avokado. Purén passar även utmärkt att servera tillsammans med fil, keso eller som sylt på plättar. Purén är lämplig att ge från 4 månaders ålder och dubbla gärna satsen och frys in några extra portioner.

Pärondessert för små
ca 8 bebisport.

4 mjuka ekologiska päron
1 ekologisk avokado
1 ekologisk banan

Gör så här:

Skala och kärna ur päronen och skär dem i mindre bitar. Mixa bitarna i en matberedare eller med en stavmixer (jag använder en Kitchen Aid). Blanda tills allt är slätt. Tillsätt avokado och banan och fortsätt mixa tills allt blir till en len puré. Klart!

15 kommentarer:

Sara sa...

Åh, perfekt!! Det här ska Vilgot och Blenda få till efterrätt imorgon. Ville är förresten för tillfället helt nere i din variant med sötpotatis, äpple och blåbär och klämmer en stor portion varje dag efter dagis. Blenda mumsar mest banan-de-luxe och marocko-äpple-krämen. Men nu tror jag att favvorätterna får konkurens.. Hälsa och gratta Vera!!

Jenny / Ekomamma i stan sa...

Grattis Vera!

Katarina sa...

Så gott det låter och jag kan tänka mig att den blir krämig av avokado och banan!

Ann-Louise sa...

@ Sara: Vad kul att höra att puréerna går hem hos dem små. :D
Vera tackar så mycket och ikväll firar vi med pannkakor till middag för hela familjen.

@ Jenny: Tack!

@ Hovkonditorn: Jag tycker själv att den är super god att ha till fil och muesli. :)

Kim sa...

Hurra för Vera!

Anonym sa...

I <3 Vera och dig!
xoxo

Plommonet sa...

Håller med Kim, Hurra för Vera! =D

Amy's piece of cake sa...

Hurra!!!

Tove sa...

Snart fyller min dotter 4 månader. Har laddat med den här bloggen sen mitten av graviditeten. Ska bli så roligt att börja med smakportioner! :)

Moma sa...

HURRA för Vera! Hon har ett så vackert namn den lilla tösen!

Trevlig helg på dig!

Ann-Louise sa...

Tack för alla fina gratulationer! På morgonen sjöng jag och Veras pappa för henne - både på svenska och engelska. Efter dagis tog jag henne till leksakaffären och där fick hon välja ut två leksaker som blev en Herr Nilsson (gosedjur) och en spårvagnsväska med hjul. Herr Nilsson fick åka runt i den hela kvällen och han fick även vara med och äta pannkakor till middag. :)

@ Tove: Grattis till din lilla bebe och vad roligt att det äntligen är dax att börja med smakportionerna! Hoppas att hon kommer att gilla mina recept. Pumparisotton är fortfarande en favoriträtt hos Vera. :D

Matarkivet sa...

Grattis till lilla Vera!

Unknown sa...

Superbra recept:)))
Vart har du fått tag i dessa små brukar?? De verkar perfekta:)))

Svara gärna till min mail idaisraelsson@hotmail.com

Med vänlig hälsning, Ida

Ann-Louise sa...

@ Ida: Tack! Svar kommer inom kort. :)

olivia sa...

Vart kommer dem små perfekta små "lådorna" ifrån som du har smakportionerna ifrån?