16 februari 2012

En träff här väckte ett minne där

Matbloggsträffar är verkligen helt genialiska. Du samlar ett gäng matintresserade där alla älskar att äta, laga och prata mat och där vi dessutom bjuder varandra på våra matkreationer. I’m in heaven! I måndags samlades gänget igen hemma hos Charlotta och bl a började vi diskutera den nyöppnade Starbuck på Central Stationen. Vissa var för medan andra var emot.

Jag har rest runt i USA en hel del. Flera gånger har Starbucks rädda mig i nöden då det har vart omöjligt att få tag på bra kaffe någon annan stans. Att de anställda dessutom har betydligt bättre arbetsförhållande än på flera andra kedjor ger företaget ännu ett plus i kanten från mig.

Men ett ställe där det verkligen inte råder brist på bra caféer är i Brooklyn. Den allra finaste pärlan är Café Madeline på Cortelyou Road (Q train). Lokalen är avskalad och rå men fylld med vackra lampor och detaljer. Caféet ligger lite avskilt vilket ger stället ett skönt lugn där många locals gärna hänger och surfar på sina Macs. Smörgåsarna som är gjorde på surdegsbröd är gudomliga, liksom kaffet och till och med personalen är trevlig! När vi var där i våras slog jag till med en grillad macka toppad med gruyère, färska tomater och ett perfekt pocherat ägg som sköljdes ner med kaffe. En alldeles ypperlig start på en dag i The Big Apple.

6 kommentarer:

Katarina sa...

Så roligt med era matbloggsträffar :) Starbucks är utspritt i Singapore och visst har de gott kaffe, även om jag bara dricker frappuccino! Den grillade mackan ser så god ut!

Charlotta sa...

Vilken GRYMT god macka det där ser ut att vara. Kopierar rakt av, såklart (för jag är ju ledig idag och då kan man äta lyxfrukost!)

Ann-Louise sa...

@ Hovkonditorn: Jag kan inget annat än varmt rekommendera MBT:ar! Frappucinos har jag aldrig provat men kan säkert sitta fint till sommaren. :)

@ Charlotta: Vilken lyx att vara ledig en fredag. Lev det goda livet och gör mackan!

Jenny / Ekomamma i stan sa...

Roligt med bloggträff!

Ann-Louise sa...

@ Jenny: Ja! Ännu en anledning till att driva en blogg. ;)

Primal Life sa...

Men åhhh jag vill också komma dit!!!! Önskar jag bodde i New York! Bodde där 3 månader hos en familj och det va den bästa tiden i HELA mitt liv. : ) Finns ju så sjukt mkt fina och BRA restauranger/caféer där! : )
Kram