6 juni 2011

Banandeluxe för små

Ibland får jag jobba med min blogg i lugn och ro men oftast så har jag en nyfiken snart två-åring som gärna vill vara med. Idag var situationen av det senare fallet. Efter att jag noggrant hade ställt fram samtliga ingredienser till Veras banandeluxe så var hennes hand snabbt framme och norpade min banan. Därefter gick hon på broccoli och tog med sin några nävar. Efter denna plundring fortsatte hon att leka med sin boll och jag kunde snabbt göra klart mellanmålet. Både broccoli och bananer är favoriter hos Vera liksom denna snack. Ingredienserna är enkla – banan, avokado, broccoli och couscous. Om du hittar ekologiska varor så använd gärna det. Tillsammans blir de en krämig och söt rätt som både är rik på magnesium, kalium, järn, c-vitamin, kolhydrater och enkelomättade fetter. Helt enkelt ett supermellis! Du kan börja ge purén till din bebis från 6 månaders ålder och den går bra att frysa in.

4 port
1 banan
1 avokado
2,5 dl broccolibuketter
½ dl couscous + ¾ dl vatten

1. Ångkoka broccolin och skölj den i kallt vatten.
2. Häll couscousen i en liten skål. Häll över kokande hett vatten och täck med plastfolie. Låt grynen svälla i 5 min. Fluffa därefter upp den med hjälp av en gaffel.
3. Ta fram en stor hög skål och häll i samtliga ingredienser. Mixa allt till en slät puré. Tillsätt ev. lite vatten om du tycker att purén blir för tjock. Klart!

6 kommentarer:

Hanna sa...

du tar så fina matbilder!

Mamma Mimmi sa...

Tack för kommentaren hos mig och ffa tack för att du ledde mig in på din utmärkt inspirerande blogg - helt i min anda! Vi ses igen!

Stora Morran sa...

Så fina bilder!

Unknown sa...

Genialt med frukt och grönsaker, mums!

Malin sa...

SÅ bra recept! Bebis älskar detta till mellis och det känns så bra att ge något matigare än bara frukt. Perfekt att gömma nyttigheter i banan för banan älskar ju alla barn!

Ann-Louise sa...

@ Malin: Tack och vad roligt att höra att receptet fortfarande hittar hem till nya små magar. :)