3 november 2015

Curry- & mango tacos

Den senaste tiden har varit otroligt hektisk. Jag har haft mycket att göra både med mina matprojekt och mitt arkitektjobb, samt familjen. Dessutom åkte jag på en rejäl förkylning som höll i sig i tre veckor. Vila är den bästa medicinen. Jag vilade inte och blev inte heller frisk. Puh.

Men nu är jag tillbaks på banan igen. Ett av mina uppdrag som jag gör varje månad är att ta fram recept åt Kung Markatta. Så himla roligt! Denna månad fick jag testa deras nya curry-mangosås. Resultatet blev tacos! En ny twist som blev riktigt lyckad. Tillsammans med en snabbpicklad rödkål får du en färggrann, hälsosam och god middag på mindre än 20 minuter. En perfekt familjemåltid för både mig och alla ni andra där ute som kämpar med att få ihop dagarna.
Dig in!

4 port.
En flaska Kung Markattas curry-mangosås (eller gör din egna marinad)
500 g naturella tofu
½ gurka, tärnad
kokosolja att steka i
8 små majstortillas
2 dl gräddfil (alt. ett mjölkfritt alternativ)
färsk koriander

Snabbpickad rödkål
5 dl finstrimlad rödkål
1 msk äppelcidervinäger
¼ tsk salt

Gör så här:
Pressa ur så mycket vätska som du kan ur tofun genom att trycka hushållspapper mot den. Tryck så hårt att vätskan försvinner, men inte så hårt så att den smulas sönder. Tärna tofun och blanda ihop den med hälften av såsen. Massera ihop rödkål, äppelcidervinäger och salt i en skål. Stek tofun i lite kokosolja. Häll i resten av såsen och stek hastigt. Värm tortillas. Montera dina tacos genom att fylla dem med med den snabbpickade rödkålen, tofu, gurka, gräddfil och färsk koriander. Servera!

6 kommentarer:

Isabel sa...

Vad gott och fräscht det ser ut! Jag har saknat dina inlägg, hoppas du snart får det lite lugnare på alla fronter runt om dig! Isabel

Ann-Louise sa...

@ Isabel: Tack för dina snälla ord! Jag har ett par intensiva veckor kvar framför mig och därefter så lugnar det ner sig. Då lovar jag att uppdatera bloggen oftare. :)

Kim sa...

Snabbpicklad rödkål låter som ljuv musik i mina öron!
Ps. ta hand om dig!

Karin Åberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin Åberg sa...

Vi gjorde dessa i fredags - så himla goda! Och rödkålen kan man göra massor av, för det passar som tillbehör till det mesta.

Ann-Louise sa...

@ Kim: Snabbpicklad rödlök is da shit! Jag lever och mår bra och ser fram emot en riktigt slapp jul med en himla massa mys. :)

@ Karin: Glädjande att höra!