29 november 2015

Lucious lingon- & chokladpraliner

Intensiv. Denna höst har varit väldigt intensiv. Och rolig. Förra veckan började med att jag lagade mängder med recept som jag har tagit fram till ZETA tillsammans med Happy M Kitchen. Samtliga rätter skulle stylas och fotos för att ges ut i ett samlat häfte till våren.

På onsdagen var jag på möte hela dagen med ett spännande bostadsprojekt och på kvällen höll jag matlagningskurs. Torsdagen och fredagen tillbringades på en utbildning för politiskt förtroendevalda, då jag även jobbar politiskt. Därefter var det dags att hålla matlagningskurs under helgen och ladda inför en ny vecka jobbvecka.

Alla uppdrag har varit roliga men den här hösten har varit lite mycket. Desto skönare ska det bli med julledighet och en massa häng med kidsen. Julen har aldrig känt så efterlängtad som i år och till första advent lagade jag dessa söta små praliner. Med en fyllning gjord på dadlar, lönnsirap, kokosmjöl och lingonpulver får dessa godbitar smaklökarna att göra glädjeskutt i munnen. Ha en fin första advent!

20 st
100 g färska dadlar, urkärnade
½ dl lönnsirap
1 msk neutral kokosolja, smält
3 msk kokosmjöl
1 msk lingonpulver + extra att pudra över
100 g ekologisk vit choklad

Gör så här:
Hacka dadlarna grovt. Mixa dadlar, lönnsirap och kokosolja till en jämn massa. Med hjälp av en slev rör ihop med kokosmjöl och lingonpulver. Låt stelna i kylen i minst en timme. Rulla till små bollar. Temperara chokladen genom att smälta 1/3 i vattenbad. Ta av från värmen och rör ner resten av chokladen. Rör runt tills den har svalnat till 28°. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pudra med lingonpulver och låt stelna. Förvara pralinerna i kylen.

2 kommentarer:

Alexandra sa...

Ser sjukt goda ut! Undrar om de passar lika bra med nyponpulver, eller kanske till och med blåbär?

Ann-Louise sa...

@ Alex: Det går alldeles utmärkt att ersätta lingonpulvret med nypon- eller blåbärspulver. Eller varför inte prova att blanda i rivet ska från en ekologisk lime? :)