19 maj 2013

Greenilicious smoothie in a bowl

Recept på smoothies in a bowl har figurerat på nätet ett bra tag. Ett enklare sätt att inkludera grönsaker i frukosten finns knappt. Precis som med vanliga smoothies så är det bara att låta fantasin flöda och blanda ihop det du är sugen på. Ett tag levde jag på denna acaibowl men i lördags var jag sugen på en grön start på dagen. Spenat, banan, kiwi, hampaproteinpulver och fil åkte ner i blendern. Utöver nästan samtliga bär, åt Vera även en stor skål med smoothie och müesli. Efteråt kunde varken hon eller jag sitta stilla. Istället studsade vi iväg till hennes danslektion, sprängfyllda av grön energi.

1 port.

2 dl ekologisk fil
1 banan
2 nävar färsk spenat
1 kiwi, skalad
2 tsk hampaproteinpulver

Gör så här:

Mixa ihop allt och häll över i en skål. Toppa med exempelvis müseli och färska bär.

11 kommentarer:

Anonym sa...

nam!

Unknown sa...

det ser hur gott ut som helst. Tack för en inspirerande blogg !

Ann-Louise sa...

@ Samovaren: :)

@ Linda: Vad kul att du gillar bloggen! Det är alltid lika inspirerande att få höra att den uppskattas.

Anonym sa...

Låter riktigt gott!

Något annat som funkar bra till spenat (eller andra gröna blad som mache och paksoi) i en smoothie är lime, avocado, gurka, vetegräspulver och kokossocker för smak. Låter kanske inte så gott, men smakerna smälter ihop bra med varandra. Video med receptet finns här: http://youtu.be/5TFog8xfepA

När jag ändå är i farten, en god smoothie med hampafröpulver, Gingerbread Cookie Smoothie: http://youtu.be/THISrD6ACL0

Sara sa...

Jag älskar din blogg! önskar jag hittat den tidigare (och att jag hade råd med så fina ingredienser, fattig student som jag är). Kommer definitivt fortsätta kika in!

Lotta sa...

Gott och vackert!

Ann-Louise sa...

@ Anonym: Tack för tipsen!

@ Sara: Välkommen hit! Vad kul att du gillar bloggen & jaghoppasatt du hittar en massa gott och plånboksvänligt.

@ Lotta: Tack tack! :)

Blauauge/Emmi sa...

Jag har hittat tillbaka till din blogg, ett kärt återseende. Jag tittade ofta in när min dotter var liten och jag behövde inspiration till bebismaten. Nu är jag gravid igen och är åter här för att ta del av dina tips. Jag ser att du fått barn igen för inte så länge sedan - grattis!

Johanna sa...

Hej Ann-Louise,

Kul att du tyckte brödet såg gott ut, vi åt det jämt när jag var liten tillsammans med hemmagjord kräm. Så mumsigt!

STOMPA - 20 st

5dl grovt rågmjöl
2dl vetekli
6dl vetemjöl
4tsk bakpulver
2tsk salt
2tsk brödkryddor
5dl filmjölk
3/4dl flytande honung eller sirap

Blanda de torra ingredienserna noga och tillsätt därefter filmjölk och honung. Låt degen vila i 10-15 min. Ta upp degen på mjölat bord och dela i 20 bitar. Kavla ut till runda tunna kakor och stek i torr panna. Smaklig måltid!

Kram Johanna

Tilde sa...

Vad smart att göra så istället för att alltid dricka sina smoothies!

Ann-Louise sa...

@ Emmi: Tack och grattis! Vad kul att du har hittat hit igen och det kommer snart ett gäng recept på bebisgröt och välling som du förhoppningsvis kommer att gilla.

@ Johanna: Tusen tack!

@ Tilde: Eller hur?! ;)