12 november 2012

Sarah B's Boxing Day Delight


Nu har jag gjort det igen. Följt ett recept från punkt till pricka. Denna gång blev det Sarah B's Boxing Day Delight och resultatet blev alldeles för gott för att jag inte skulle dela med mig. Tempeh och grönkål med en apelsin- och ingefärsglaze ovanpå en bädd av råris ihop kokat med sötpotatis. Need I say more? Rätten är enbart fylld med ingredienser som jag älskar men jag hade själv aldrig kommit på att laga ihop dem på hennes vis. Apelsiner är i säsong nu och är en fantastisk bas att göra sötsyrliga såser på. Rätten är både rustik och lätt med friska smaker.

Om ni inte har vågat er på att prova tempeh (uttalas TEM-pay) uppmanar jag er att genast köpa hem ett paket. Den är gjord på fermenterade sojabönor och är en utmärkt källa till fibrer och proteiner. Jag köper alltid min i asiatiska livsmedelsaffärer och du finner råvaran i kyldisken. Koka gärna tempehn i vatten i 15 minuter innan du tillagar den för att säkerställa att den inte får en bitter bismak.

Tack för den utsökta maten Sarah och jag ser redan fram emot att äta upp resterna till lunch imorgon. Vera tyckte för övrigt inte om maten men hon åt av sötpotatisen och riset…

3 kommentarer:

Aina sa...

Det här låter verkligen sjukt gott! Jag ska se till att laga det så snart som möjligt. Jag har aldrig gjort tempeh men varit nyfiken på det. Har du något tips på en asiatisk livsmedelsaffär i Göteborg?

Kim sa...

TEM-pay alltså? Det gäller att uttala det rätt när jag ska fråga efter det hos asiaten.
Jättenyfiken på att prova, snart ska det bli av!

Själv grejar jag just nu med ingredienser till White Velvet Soup. Hungrig!

Amy's piece of cake sa...

Låter som en riktigt spännande rätt... apelsin- och ingefärsglaze mmm!

Hur har ni det med allt? Hoppas det flyter på med den lille och Vera :)