28 juli 2012

Pizza heaven


Vi har funnit den! Sveriges godaste pizza. Längs med de slingriga grusvägarna på Österlen hittade vi fram till en ljuvlig oas vid namnet Friden. Ett genuint matälskande par driver denna gårdskrog och gästgiveri. Där lagar de pizzor gjorda på de allra bästa ekologiska råvarorna gräddade i vedeldad ugn. Pizza med hela blåmusslor och skaldjur, javisst! Eller varför inte en med västerbottenost och kantareller? Jag fastnade för Önnersjö – grillad paprika, grillad aubergine, syltad lök, kronärtskockshjärtan, rödpesto, oliver och champinjoner. Till detta drack jag den godaste äppelmust jag någonsin druckit, gjord på gårdens äppelodlingar. Nästan för bra för att var sant.

Stället är omåttligt populärt så boka bord i god tid. Vera ville inte sitta stilla en endaste sekund under middagen så att alla Kodak moments uteblev. Istället återskapade jag en pizza efter vår hemkomst som vi drack vår sista flaska must till. Att knåda pizzadeg i värmen är inte min grej. Istället använde jag mig av libabröd till pizzabotten. Dessa toppades med ett tunt lager tomatsås, västerbottenost, grillad aubergine, grillad zucchini, grillad paprika, smörstekta kantareller, champinjoner, färsk lök och kalamataoliver.

4 kommentarer:

Katarina sa...

Låter mycket bra och gott! Härliga bilder!

M. sa...

Åh, jag har läst så många reportage om Friden och efter ditt inlägg känner jag att jag verkligen måste se till att besöka Österlen snart :)

smart med libapizza, det brukar jag också göra när jag inte orkar med att göra en pizzadeg :)

önskar dig en fortsatt fin helg :)

Millas Hälsoblogg sa...

Vilket härligt ställe :)

Ann-Louise sa...

@ Hovkonditorn: Om du nån gång har vägarna förbi så måste du titta till. :)

@ Molly: Stället är verkligen värt ett besök och tills dess funkar det bra att stilla hungern med libapizzor. :)

@ Milla: Jag blir så glad när jag hitta såna här pärlor och får träffa de sköna människorna bakom dem.