15 juli 2012

Lönnsirapskyckling för små


Sommarlov betyder mer ledig tid med Vera och även mer matlagning åt henne. För det mesta äter hon numera samma mat som jag och hennes pappa med vissa modifikationer. Men ibland vill vi exempelvis bara äta sallad till middag eller efter att vi har nattat den lilla damen. Då blir det att jag göra specialrätter till henne.

Att få en snart treåring att äta är inte alltid det enklaste. Om den inte känner för att äta eller ens smaka på något specifik så får man bara digga läget. Men den här söta och snälla kycklingen brukar alltid gå hem, här tillsammans med sötpotatispinnar och ångkokt broccoli. Till efterrätt blev det knallgrön aprikospuré och all mat gick åt. Rätten är lämplig att ge från ett års ålder. För vuxnare smak ös på mera kryddor och några nypor chiliflakes.

Idag beger vi oss iväg på en exkursion till Skåne och Österlen. Efter finfina tips från Picki och Kinna ser jag fram emot god mat, sköna pensionat, vacker natur och kanske även ett kallt dopp i havet. På återseende!

4-6 barnportioner
300 g ekologisk kycklingfilé, skuren i mindre bitar
1 msk rapsolja
2 tsk lönnsirap
en nypa torkad basilika
en nypa malen ingefära
en nypa salt

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser i en mindre skål. Stek i lite rapsolja på medelhög värme tills kycklingen är genomstekt. Servera!

2 kommentarer:

Charlotta sa...

Åh, underbara Skåne! Hoppas att ni har det riktigt fint!

Ann-Louise sa...

@ Charlotta: Vi hade det toppen och vackrare landskap i Sverige finns inte. :)