18 maj 2011

Italiensk kycklingpasta för små

I New York har Vera verkligen fått prova på mängder med nya matupplevelser. Vissa har hon varit positiv till, andra har hon slängt ett halvt öga på och totalvägrat. När vi kom hem igår, trötta och hungriga, lagade jag en av Veras favoriträtter – italiensk kycklingpasta. Jag kände mig dock lite nervös. Skulle hon fortfarande tycka om den? Eller hade hon tröttnat på denna gamla goding och gått vidare med sina matpreferenser? Vera slukade allt i ett nafs och såg så himla lycklig ut. Med andra ord förblir rätten en av hennes favoriter, åtminstone ett tag till. Du kan börja ge den till bebisar från 8 månaders ålder. Om din bebis föredrar slätare mat så mixa såsen med en stavmixer innan du rör ner pastan. Jag använde mig av ekologiska råvaror till allt förutom risonin som jag hittills inte har hittat ekologisk.

8 portioner
1 stort eller 2 små ekologiska kycklingbröst skuret i mindre bitar
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
6 champinjoner
1 morot
1 palsternacka
½ skalat äpple, rivet
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
(6 kalamataoliver - om din bebis gillar oliver…)
1 pkt mozarella, skuret i mindre bitar
¼ tsk torkad basilika
¼ tsk torkad timjan
2 dl risonipasta eller någon annan liten pastasort
2 rejäla klickar smör, osaltat
1-2 msk olivolja

Hacka alla grönsaker så smått som möjligt.
Smält smöret tillsammans med 1 msk olivolja i en stor kastrull. Stek löken på medelvärme tills den blir genomskinlig. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1 min. Häll över löken i en skål. Bryn kycklingen i samma kastrull. När kycklingen har fått färg tillsätt samtliga hackade grönsaker. Stek tillsammans i några minuter. Häll därefter i krossad tomat, vatten, mozarella, löken och kryddor. Låt såsen puttra på svag värme i 20 min. Under tiden koka pastan enligt förpackningen. När såsen och pastan är klara, rör ner pastan i såsen. Innan du serverar rätten till din lilla hungriga kompis, ringla över lite olivolja och toppa alltsammans med riven parmesanost.

3 kommentarer:

Maria sa...

Så gott! I love that you've added apple in it and thyme and basil are some of my favourite herbs, this sounds delicious!

Elenore (E) sa...

Hej:)
Så roligt att du hittade till min sida!
Det glädjer mig verkligen att du startat en så fin och härlig blogg med fokus på just bra mat för de små underbara liven!

Elenore

Anonym sa...

Det här är den i särklass godaste barnmaten jag någonsin gjort/köpt. Tusen tack för alla bra recept och fin inspiration!