1 september 2014

Snabb pestosallad med kikärtor och dinkelskruvar

Ont om tid men du vill ändå äta bra mat? Den här rätten lagar du på mindre än 10 minuter och är perfekt att fylla veckans lunchlådor med. Toppa gärna rätten med en stor klick keso, smulad fetaost eller ett par skivor avokado. Den här gången använde jag mig av färdiggjord ekologisk basilikapesto men om du hellre vill göra din egna så hade antingen en grönkålspesto, rå broccolipesto eller en nötfri variant med solroskärnor passat utmärkt. Du skulle även kunna byta ut peston mot olivtapenade.

Den 29 sept håller jag en vegetarisk matlagningskurs med inspiration hämtat från Mellanöstern. Kursen hålls i Göteborg genom Medborgarskolan. Ta chansen att tillsammans med mig bekanta dig bättre med denna smakrika, vackra och tusenåriga matkultur och samtidigt få lära dig mer om vegetarisk matlagning. Först till kvarn...

4 port.
Tid: 10 min.


250 g dinkelskruvar
1 burk kikärter, avsköljda
1 1/2 dl ekologisk pesto
8 dl färsk spenat (ca 80 g)
3 dl ruccola (ca 30 g)
16 st kalamataoliver
12 st körsbärstomater, halverade
en näve färska basilikablad, grovt hackade

Gör så här:
Koka pastan enligt förpackning. I en stor skål rör ihop pasta, kikätor och pesto. Vänd därefter ned de övriga ingredienserna. Servera!

6 kommentarer:

Ine sa...

Så godt det ser ut! Perfekt når man har det travelt!

Katarina sa...

Ser så fräscht och gott ut!

Unknown sa...

@ Ina: Tack! Med två barn och jobb kan det ofta bli knappt med tid.

@ Hovkonditorn: Tack! :)

Fröken Dill sa...

Pastasallad marinerad med pesto är verkligen ett genidrag - så gott! Senast åt vi det var det som picknickmat på en rundslipad klippö mitt i ett knallblått hav. Extra smart med kikärtor i! Det ska jag testa nästa gång det fina vädret fortsätter så säsongen är inte slut än!

Charlotta sa...

Det här låter ju aldleles ljuvligt! Sen är jag såklart också svag för det mesta med pesto i. KRAM!

Elin sa...

Är fullkomligt besatt av pestopastasallader! Ser gudomligt ut!