Snön har äntligen fallit över Göteborg. Fyll ryggsäcken med ett gäng wraps och bege er ut i pulkabackarna! Denna rubinröda variant är både söt och syrlig och omåttligt populär både bland stora som små. Gör quinoasalladen och rödbetshummusen en eller två dagar i förväg så är det bara att smidigt montera ihop maten innan du ska bege dig iväg.
8 st
Kryddig quinoa
Tid: 20 minuter
1 ½ dl vita quinoa
1 burk svarta bönor, avsköljda
½ dl russin
1 dl sötmandlar
1 msk citronjuice
1 msk extra virgin olivolja
1 tsk lönnsirap
1 dl slätbladig persilja, finhackad
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
smaka av med cayennepeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 180° och rosta mandlarna i 11 minuter. Låt svalna och hacka grovt. Koka quinoan enligt förpackning. Häll över i en stor skål och låt svalna i 5 minuter. Skaka ihop citronjuice, olja, lönnsirap, spiskummin, timjan, salt och cayennepeppar i en glasburk. Rör ner dressingen i den varma quinoan och blanda väl. Tillsätt russin, mandlar och persilja och rör ihop.
Till montering:
En sats rödbetshummus
ett paket babyspenat
två stora morötter, skalad och hyvlade i tunna strimlor
8 tortillabröd, gärna fullkorn
Gör så här:
Fördela ett par skedar quinoa på varje tortillabröd. Toppa med rödbetshummus. Täck hummusen därefter med morotsstrimlor och spenat och rulla försiktigt ihop dina wraps genom att vika in ovan- och undersidan och rulla ihop. Rulla in i smörgåspapper och packa ner i väskan.
7 kommentarer:
Spännande, måste testas, jag har fina rödbetor som ligger i kylen och väntar på att bli tillagade!
Åh vad jag gillar chocrosa rödbetsmat! <3
Mmm. ska lagas redan idag. Ser fantastiskt ut!
Wow! Jag gillar wraps och dessa godingar låter riktigt smaskiga och är dessutom snygga!
Vi ses i pulkabacken, jag tar med mig lite romchoklad!
@ Fröken Dill: Rödbetor har en tendens att gömma sig längst in i grönsakslådan. Ät upp dem!
@ Tina: Allt rosa är tummen upp. :)
@ Sandra: Tackar!
@ Moma: Gudars vad gott - it's a deal!
Otroligt goda och enkla wraps. Tips att göra fyllingen och hummusen kvällen innan så är det sååå enkelt dagen efter.
En miss i receptet är att det inte står när/hur/var bönorna ska i, men dina fina fotografier avslöjar att dom blandas i quinoan. ;-) hihi.
Skicka en kommentar