30 april 2013

Picnic!

Oavsett om ni firar Valborg inom- eller utomhus så är en picnic obligatorisk. I år kommer vi att duka fram en stor härlig filt över hela vardagsrumsgolvet och njuta av värmen inomhus. Till förtäring ska bland annat denna kikärtssallad dukas fram. Receptet på tomatpesto hittade jag hos My New Roots. Med ingredienser som rostade pumpakärnor och lönnsirap gick den bara inte att motstå. Till detta ska jag steka ett gäng ostiga äggquesedillas toppat med knaperstekta kapris och en stor klick turkisk yoghurt. Recept kommer snart, jag lovar!

Kikärtssallad med tomatpesto
4-6 port.

8 dl kokta kikärter (2 burkar), avsköljda
2/3 sats hemmagjord tomatpesto
några nävar grön sallad, ex. spenat och ruccola
2 dl färsk bladpersilja, grovt hackat
nymalen svartpeppar

Gör så här:

Gör peston enligt receptet. Massera ihop den tillsammans med kikäterna med hjälp av dina händer. Tillsätt sallad och persilja och vänd ihop allt. Smaka av med peppar. Servera! Salladen håller sig 2-3 dagar i kylen.

7 kommentarer:

Katarina sa...

Låter som en mycket fräsch och god valborgsmeny!

Matarkivet sa...

Så gott allt låter! Ha en finfin Valborgspicnic!

Anonym sa...

Jag dukade upp med min filt i sjuksängen, med våren kommer pollen och med den ofta en rejäl förkylning. Ynklig, jag? JA.

tina sa...

Picknick på vardagsrumsmattan borde man ha lite oftare, åtminstone när vädret motarbetar utomhusvarianten. Och det gör ju vädret lite nu och då. Maten ser god ut, hoppas att ni hade en fin valborg!

Kim sa...

Nästan bättre att äta inomhus i den här kylen, så kan man slappna av och njuta och faktiskt fokusera på vad maten smakar istället på att inte hacka tänder!
Bladpersilja är lite knarkvarning på, beroendeframkallande!

Niklas Mattsson sa...

Hej A-Lo! Lagade denna till middag i helgen, supergod. Resterna blev jobblunch idag. Alla var imponerade!

Helena Nimbratt sa...

Vilka underbara recept! precis sådan mat jag älskar!