27 december 2012

WTF?!

Svart kaffe, stekta ägg och mammas hemmagjorda biscottis blev det till frukost. Om det är någon gång man får börjar dagen på det viset så är det efter en magsjuka. Denna jul slutar tyvärr inte vår otur med denna otäcka episod. På juldagen fick vi strömavbrott i hela lägenheten. På grund av ett vattenläckage i lägenheten ovanpå oss. Vatten rann från badrumstaket och från proppskåpet i väggen bredvid. Veras pappa lyckades få in lite el i lägenheten med hjälp av förlängningssladdar som gick från källaren och in genom vår brevlåda och vi kämpade tappert på.

Men på natten kom ännu ett bakslag. Vera började kräkas igen. Vi hade lyckats smitta ner henne på nytt. I går morse bestämde vi att jag och Allan skulle fly fältet. Han hade hittills klarat sig från magsjuka och vi ville verkligen inte att han skulle smittas. Våra goda vänner Lisa och Henrik skulle vara bortresta i några dagar. Snälla som de är lämnade de sina extra nycklar till oss innan de åkte så att vi kunde låna deras lägenheten om det skulle behövas. I går packade jag ihop en väska och Allans baby sitter och lämnade stackars Vera och hennes tappre far i den strömlösa och ner smittade lägenheten. Puh.

Idag hoppas jag att ingen mer insjuknar och att vi får tillbaks strömmen. Vattenskadan får vi ta tag i när vi orkar...

6 kommentarer:

Katarina sa...

Oj, nej! Hoppas allting ordnar sig och ni får vara krya nu! Kram

Beatatjata sa...

Men vilken otursjul! Hoppas ni är friska nu och att det löser sig smidigt med vattenskada osv... God fortsättning!

Anonym sa...

Nää, jag hoppas att ni repat er och att ni får revansch så ni får en hejdundrandes nyårsafton i stället!!

Ann-Louise sa...

@ Hovkonditorn, Beata & Moma: Nu är alla friska, strömmen är tillbaks & vattenskadan verkar inte vara så omfattande. Hurra!

Kim sa...

Men FYYYY!
Tur att det kommer flera jular!

Skönt att höra att allt är i sin ordning igen.

Ann-Louise sa...

@ Kim: Det känns lite konstigt med en sån extrem antijul. Men precis som du skriver så kommer det flera...