11 oktober 2012

Snabbmat för en ammamamma


Snabbmat är kanske en missledande beskrivning av denna rätt. Den behöver nämligen en timme på sig i ugnen innan den är klar. Men din arbetsinsats i köket är minimal vilket gör att det känns som snabbmat.

Efter att ha sett det senaste avsnittet av Kockarnas kamp där de åt ugnsrostad blomkål skrek min ammande kropp efter ett berg av denna grönsak. För att stilla mitt begär gjorde jag den här rätten vilket är en förenklad variant av den här. Tillsammans med ett gäng rubinröda rödbetsbiffar som jag plockade fram ur frysen och en klick turkisk yoghurt blev det en perfekt lunch att ladda om kroppen med.

Ugnsrostade grönsaker med kikärter och parmesanost

4 port.
1 blomkålshuvud, delad i mindre buketter
1 broccolihuvud inkl. stammen, delad i mindre bitar
4 dl kokta kikärter
8 krossade vitlöksklyftor
extra virigin olivolja
torkad rosmarin och timjan
flingsalt och nymalen svartpeppar
ca 2 dl riven parmesanost

Gör så här:

Värm ugnen till 200°. Fördela grönsakerna och kikärterna i en långpanna. Strö över kryddor, salt och peppar. Ringla över olivolja och blanda allt väl. Grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter, tills grönsakerna har fått en fin gyllenbrun yta. Rör runt efter halva tiden. Häll över maten i en stor skål och strö över rikligt med parmesanost. Servera.


1 kommentar:

Amy's piece of cake sa...

Oj, vilken snabbmat du kör med. Imponerande! Allt väl med er?