16 augusti 2012
Medryckande mangosalsa
Veckan har rullat på i turbofart och i morgon är det min sista dag på jobbet. På sistone har jag haft problem med foglossning, kramp i vaderna och en värkande rygg och ser fram emot lite ledighet att samla ihop mig på och förbereda mig inför ankomsten av vår nya familjemedlem. Så spännande!
Jag bryter veckans bloggtystnad med mitt favoritrecept på mangosalsa. Passar finfint till fiskbiffar, heta chilis, sötpotatis enchiladas eller varför inte på en avokadomacka? Skål för helgen och nästa vecka ska jag bara ägna dagarna åt matlagning och att fylla frysen med mat som vi kan äta när den lille/a beben har kommit.
Mangosalsa
4 port.
1 mogen mango, skuren i mindre tärningar
0,5 dl rödlök, finhackad
0,5 dl färsk koriander, grovt hackad
ca 1 tsk hackad röd chilifrukt (mängd beroende på chilifruktens stryka)
½ lime, zest och juice
flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop samtliga ingredienser. Låt stå i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera!
Etiketter:
glutenfritt,
mexikanskt,
middag,
raw,
sås,
tillbehör,
veganskt,
vegetariskt,
vuxenmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Åh nej, foglossning och värkande rygg låter inte skoj. Skönt att du snart slipper jobba då. Tack för senast förresten, det var skoj att ses!
Oh, fräscht och låter riktigt, riktigt gott! :)
Ser så fräscht ut! Jag var på Bali en vecka och där bjöds det på papayasalsa till frukost :)
Mangosalsa är så himla gott, testa med passionsfrukt i... det brukar jag ha, blir riktigt god kombo!
Och känslan av att hitta korianderkrukan bortglömd på fönsterbrädan när middagen redan är uppäten...
/ Helena
Äter man räkor är det fantastiskt att blanda i!
Skicka en kommentar