16 augusti 2012

Medryckande mangosalsa


Veckan har rullat på i turbofart och i morgon är det min sista dag på jobbet. På sistone har jag haft problem med foglossning, kramp i vaderna och en värkande rygg och ser fram emot lite ledighet att samla ihop mig på och förbereda mig inför ankomsten av vår nya familjemedlem. Så spännande!

Jag bryter veckans bloggtystnad med mitt favoritrecept på mangosalsa. Passar finfint till fiskbiffar, heta chilis, sötpotatis enchiladas eller varför inte på en avokadomacka? Skål för helgen och nästa vecka ska jag bara ägna dagarna åt matlagning och att fylla frysen med mat som vi kan äta när den lille/a beben har kommit.

Mangosalsa

4 port.
1 mogen mango, skuren i mindre tärningar
0,5 dl rödlök, finhackad
0,5 dl färsk koriander, grovt hackad
ca 1 tsk hackad röd chilifrukt (mängd beroende på chilifruktens stryka)
½ lime, zest och juice
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Blanda ihop samtliga ingredienser. Låt stå i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera!

6 kommentarer:

month day year sa...

Åh nej, foglossning och värkande rygg låter inte skoj. Skönt att du snart slipper jobba då. Tack för senast förresten, det var skoj att ses!

Sonja sa...

Oh, fräscht och låter riktigt, riktigt gott! :)

Katarina sa...

Ser så fräscht ut! Jag var på Bali en vecka och där bjöds det på papayasalsa till frukost :)

Amy's piece of cake sa...

Mangosalsa är så himla gott, testa med passionsfrukt i... det brukar jag ha, blir riktigt god kombo!

Anonym sa...

Och känslan av att hitta korianderkrukan bortglömd på fönsterbrädan när middagen redan är uppäten...
/ Helena

Anonym sa...

Äter man räkor är det fantastiskt att blanda i!