13 november 2011

När tiden tryter och liten är hungrig

Äggröra är den perfekta lösningen då jag snabbt behöver trolla fram mat till Vera. Rätten blir klar på ett ögonblick och dessutom älskar hon den. För att få i henne grönsaker tillsammans med äggen brukar jag röra ner lite blomkålspuré tillsammans med äggen. Lite sneaky men Vera märker ingen skillnad i varken smak eller utseende och jag kan känna mig nöjd med att hon får i sig extra nyttigheter. Idag serverade jag äggen tillsammans med Totoros magiska morotsbullar och all mat var uppäten i ett nafs. Rätten är lämplig för alla små över sex månader.
Äggröra med blomkål
1 port.

1 ekologiskt ägg
1 msk blomkålspuré
1 msk mjölk
en smörklick och lite rapsolja att steka i

Gör så här:

Om du inte har färdig blomkålspuré börja med den. Skär ett halvt blomkålshuvud i mindre bitar och ångkoka tills de är mjuka, ca 10 min. Mixa bitarna släta i matberedare eller mixer. Frys in överbliven puré i iskuber. Enkelt att ta fram nästa gång!

Vispa ihop ägg, puré och mjölk. Smält smöret tillsammans med rapsoljan på svag värme i en liten kastrull. Häll ner äggblandningen och rör runt tills det har stelnat. Servera.

7 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Den magiska morotsbullen ser så god ut! Får nog ta och baka!

Jag får inte mina små till att tycka om ägg över huvudtaget. Den yngsta smakar åtminstone lite men den äldste (4 år) tycker absolut inte om ägg (stekt, röra, omelett).

Ann-Louise sa...

@ Amy: Hehe! Vad lustigt att höra - barn har verkligen olika preferenser. :) Ibland kan Vera vägra äta a-l-l-t förutom just äggröra. Hoppas dina gillar morotsbullarna bättre. ;)

Matarkivet sa...

Sneaky men himla smart med blomkålspuré i! :)

Ann-Louise sa...

@ Matarkivet: Ibland får man vara lite listig... ;)

lilla my sa...

Inspirerande o roligt att följa din blogg, härliga bilder! Blomkål var redan Lykkes favorit o nu är även morotbullarna det...vi har redan bakat dem flera gånger! / Hanna P

Ann-Louise sa...

@ Hanna: Tack och vad roligt att höra! Vera brukar få en morotsbulle efter dagis som lockbete få att sitta i vagnen. Funkar alltid. :)

Tove sa...

Så fantastiskt enkelt och det har varit mycket uppskattat här hemma! Ska prova med andra typer av puréer framöver också. Tar ju knappt en minut allt som allt. :)