18 augusti 2014

Asiatiska pollobollar

Rund mat brukar alltid gå hem hos kidsen. Framför allt om den serveras tillsammans med det allra godaste de vet – spaghetti. För att variera mina vanlig pollobollar gjorde jag en ny variant med söta asiatiska smaker. Fyll frysen med ett gäng av dessa så kan du snabbt få fram middagen när småttingarna (eller din egna magen...) skriker efter mat. Du kan serveras bollarna från ett års ålder.

ca 25 st
350 g ekologisk kycklingfilé
1 ekologiskt ägg
1 dl hackad purjolök
2 dl fullkornsströbröd
2 tsk lönnsirap
¼ tsk malen ingefära
salt
kokosolja att steka i

Gör så här:
Stek purjolöken i lite kokosolja tills den mjuknat. Mixa kycklingfilén och löken i en blender. Häll i de övriga ingredienserna och mixa tills allt har blandats väl. Forma smeten till små bollar. Värm olja i en stekpanna på medelvärme. Stek bollarna i olika omgångar i stekpannan så att du kan skaka och rulla dem ordentligt. Håll de färdigstekta bollarna varma i ugnen på 150 grader medan du steker de övriga.

3 kommentarer:

Liveloveeat sa...

Tack for receptet, det har later jattegott, vill jag absolut prova! Tror du man kan anvanda quorn kycklingfileer istallet for riktiga? Jag ater inte kott.

Tack pa forhand!

Beatatjata sa...

Mmmm! De "vanliga" pollobollarna är numera en stapelvara i frysen (jag har fortfarande aldrig gjort dem själv, maken rullar...) och de här låter jättegoda! Måste testa snarast! (Dvs, be maken...)

Anonym sa...

Alltså, ska det stå 2 dl ströbröd? Det blev tyvärr nästintill oätbart :(