7 juni 2013

Healthy Elvis-macka

Med några få ingredienser kan du på ett ögonblick ha ett nyttigt och färggrant mellanmål att stilla barnens och din egna hunger med. Jag älskar cashewsmör och dess naturliga sötma som gifter sig fint med banan och sommarens frukter och bär. Om du vill ta med mackorna på en picnic så är det bara att förvara bären i en separat burk och kröna maten med innan den ska ätas upp.

Tid: Ett ögonblick


1 smörgås
1 skiva Kung Markattas extra grovt rågbröd
½ fair trade banan, skivad
ca 1 msk Kung Markattas cashewsmör
ett par nävar färska bär

Gör så här:
Bre ett tjockt lager cashewsmör på brödskivan. Täck den med bananskivor. Skär skivan i fyra delar genom att skära den diagonalt två gånger. Garnera bitarna med färska bär. Servera!

8 kommentarer:

M. sa...

åh, låter hur gott som helst! jag gjorde en liknade med jordnötssmör och jordgubbar, men den här måste jag testa i morgon bitti då jag har just en burk med cashewsmör öppnad.

tack än en gång för otroliga bilder och inspiration. du får ha en fin helg :)

Charlotta Ljungblad sa...

Bokmärker direkt! Är ju löjligt förtjust i alla nötsmör som KM har kommit med (speciellt hasselnötssmöret!) så det här passar ju mig perfekt. Kram!

Remsan sa...

Jag har ite kommit till skott och testat något nötsmör ännu. Jag har någon knäpp föreställning att det ska smaka som de där små påsarna med nötcreme. Knasigt jag vet. Jag älskar annars nötter så det är väl bara till att köpa hem en burk och testa.

M. sa...

nu har jag testat. tog vitt cashewnötsmör. tack för receptet, smakade mkt gott :)
du får ha en fin vecka. kram

Anonym sa...

Jag drömde om dig, eller snarare att jag var barnvakt och skulle koka barnmatslunch efter något av dina recept- bara det att jag inte hade hälften av alla grejer hemma och fick improvisera, till följd av att ungen fick järnbrist! :-)

Ann-Louise sa...

@ M: Vad kul att du gillade mackan! Jag har ätit upp nästan en hel burk cashewsmör på mindre än en vecka...

@ Charlotta: Deras nötsmörer är farligt goda och din Healthy Charlotta lät grymt god!

@ Remsan: Haha! Om jag hade trott att nötsmör smakade som nötcreme hade jag också håll tassarna borta. De kommer från helt olika planter. Jag lovar. Iväg med dig och köp hem en burk pronto!

@ Moma: Om du bara visste hur många drömmar JAG har haft om att Allan skulle ha fått järnbrist. OMG! Men än så länge verkar han frisk och jag har trollat fram ännu ett järnrikt mellanmål att stilla min oro med. ;) Nästa gång du är i GBG får du gärna vara barnvakt. Alla när supergosig och Vera är otoligt rolig!

tina sa...

Det här melliset är vad jag behöver, helst nu på en gång. Och vad härligt det lät med mat och yoga i Falsterbo, lyllos dig.

Unknown sa...

Så enkelt och gott. Gillar också att skiva på äpplen med kanel.