lilla matdériven
31 juli 2012

Beer-Glazed Black Beans

›
På kvällen innan jag ska somna brukar jag ligga och läsa kokböcker. Tidigare trodde jag att jag var ensam om mitt märkliga beteende men gen...
4 kommentarer:
29 juli 2012

Brooklyn Black Bean Burger

›
Nu har jag gjort mitt andra försök med att få till en veggieburger likt den jag åt i Brooklyn förra året. Denna gång blev jag betydligt me...
7 kommentarer:
28 juli 2012

Pizza heaven

›
Vi har funnit den! Sveriges godaste pizza. Längs med de slingriga grusvägarna på Österlen hittade vi fram till en ljuvlig oas vid namnet Fr...
4 kommentarer:
23 juli 2012

Healthy Elvis muffins

›
Österlen är så vackert. Vår lillsemester uppfyllde alla våra önskemål och dagarna fylldes med besök i de gamla fiskesamhällena, kalla (tå-)...
13 kommentarer:
15 juli 2012

Lönnsirapskyckling för små

›
Sommarlov betyder mer ledig tid med Vera och även mer matlagning åt henne. För det mesta äter hon numera samma mat som jag och hennes pappa...
2 kommentarer:
11 juli 2012

Mango madness på pinne

›
Under ett helt år har jag väntat på att den pakistanska mangosäsongen ska infinna sig. Och nu äntligen är den här! En godare frukt finns in...
17 kommentarer:
9 juli 2012

Det här får ni bara inte missa

›
Rostade paprikor är en stor favorit hos mig. Men att använda dem som bas i en dressing var för mig ett obeprövat kapitel. Hos My New Roots ...
13 kommentarer:
‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Ann-Louise
Mitt namn är Ann-Louise och min sexåriga dotter Vera är lilla Matdériven. Numera är även hennes lillebror Allan en Dérive. Ordet anspelar på situationisternas projekt där de ägnade sig åt att vandra runt i olika delar av staden. Man skulle stänga av de viljestyrda processerna och släppa fram det lekfulla och kreativa. Att driva runt helt enkelt. Vår strävan är att på ett lustfyllt och matdrivande sätt utforska enkel, god och hälsosam mat för både stora som små. Fokus ligger på ekologisk och vegetarisk mat som följer årstiderna. När jag inte experimenterar i köket jobbar jag som arkitekt. Jag håller även matlagningskurser om vegetarisk matlagning. Ska vi jobba ihop? Jag är tillgänglig för frilansarbete som matfotograf, receptkreatör, matskrebent och håller privata matlagningskurser. Du kan kontakta mig på lillamatderiven@gmail.com
Visa hela min profil
Använder Blogger.