lilla matdériven
8 maj 2016

Panakam!

›
Sommaren är här! Solen gassar och de senaste dagarna har ägnats åt bad, grillkvällar, odlingarna och vattenlek på gården. Minnen väcks från ...
6 kommentarer:
3 april 2016

Lakrits- & kokoschiapudding med hallonsås

›
Här kommer något för alla er lakritsälskare därute! Den här lilla godingen är perfekt antingen till frukost, mellanmål eller efterrätt. Smak...
6 kommentarer:
13 mars 2016

Stekta nudlar med svartpepparsås

›
Som ni säkert har märkt så har det varit lite tyst här på bloggen på sistone. Jag har haft mycket annat på gång som jag har prioriterat istä...
4 kommentarer:
28 februari 2016

Tropisk tranbärssmoothie

›
Igår kände jag värmen från solen på mitt ansikte. Första gången på flera månader. Längtan till våren är kännbar. Som en förlängning av vårkä...
5 kommentarer:
11 februari 2016

Belugawraps med groddar och bönröra

›
Först nu har jag förstått hur enkelt det är att odla sina egna groddar. I julas fick jag en grolåda och den är utan tvekan min favorit pryl ...
3 kommentarer:
31 januari 2016

Krispiga tofubitar med kokos & sesamfrön

›
Knapriga på utsidan och saftiga på insidan. Precis så som jag vill ha min tofu. Smaksatta med kokos, ingefära och sesamfrön är dessa tofubit...
6 kommentarer:
7 januari 2016

Adzukigryta med pumpa och hirs

›
Äntligen har vintern kommit till Göteborg. Jag älskar den bitande kylan och ännu bättre blir den när man har en mustig gryta att komma hem t...
5 kommentarer:
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Ann-Louise
Mitt namn är Ann-Louise och min sexåriga dotter Vera är lilla Matdériven. Numera är även hennes lillebror Allan en Dérive. Ordet anspelar på situationisternas projekt där de ägnade sig åt att vandra runt i olika delar av staden. Man skulle stänga av de viljestyrda processerna och släppa fram det lekfulla och kreativa. Att driva runt helt enkelt. Vår strävan är att på ett lustfyllt och matdrivande sätt utforska enkel, god och hälsosam mat för både stora som små. Fokus ligger på ekologisk och vegetarisk mat som följer årstiderna. När jag inte experimenterar i köket jobbar jag som arkitekt. Jag håller även matlagningskurser om vegetarisk matlagning. Ska vi jobba ihop? Jag är tillgänglig för frilansarbete som matfotograf, receptkreatör, matskrebent och håller privata matlagningskurser. Du kan kontakta mig på lillamatderiven@gmail.com
Visa hela min profil
Använder Blogger.