6 december 2012

Väldigt, väldigt enkelt


Kring jul går det åt otaliga påsar pepparkakskrydda här hemma. Vilken utsökt kryddblandning! Det är inte bara till äppel- och pepparkakskexen som jag använder den. Mitt allra enklaste tips är att smaksätta en kopp varm mjölk med blandningen. Smaken påminner om chaite och drycken får en naturlig söt smak från kryddorna. På morgonen piffar jag till gröten med kryddan och som mellanmål gör jag juliga granola bars. Blandningen smyger till och med fram på julborden i min libanesiska quinoasallad med granatäppelkärnor. Prova vetja!

Värmande pepparkaksdryck

Gör så här:
Värm mjölk av valfri sort i en kastrull. Vispa ner lite pepparkakskrydda och servera.

8 kommentarer:

  1. Så klockrent att jag undrar varför ingen kommit på det tidigare.

    SvaraRadera
  2. Det är en fantastisk kryddblandning!

    Jag har gjort både adventssmoothie och pepparkaksgröt på den.

    SvaraRadera
  3. Ja, vad gott det låter! älskar varma drycker som är mjölkbaserade. ska testa!

    SvaraRadera
  4. Underbart gott! Funkar även i julig varm choklad om man vill choklada till det (som jag ofta gör).

    SvaraRadera
  5. Jag brukar också göra egen, och liksom du på gröten. Ett enkelt sätt att få lite julvibbar.
    Men måste testa att ha det i mjölk - lät gott!

    SvaraRadera
  6. Vi brukar i Indien ha kardemumma, nejlika och andra kryddor i var mjölk... så självklart borde pepparkakskrydda platsa fint där också! :)

    SvaraRadera
  7. @ Caroline: ;)

    @ Mattias: Dem ska jag kolla in!

    @ Nina: :D

    @ Cecilia: Det där lät sjukt gott. Måste testas!

    @ Kim: Julvibbar men utan sockerchocken. ;)

    @ Amy: I Indien har man helt klart fattat hur man på bästa sätt ska tillreda mjölken. Era lassis är oxå sjukt goda. :)

    SvaraRadera