11 december 2012
Ädelost- & pepparkakskanapéer
Ok. Jag lovar att detta är mitt sista recept med pepparkakskrydda i. Åtminstone ett tag framöver. I söndags öppnade vi säsongens första glöggflaska och bjöd på dessa godingar som tilltugg. En mindre söt variant av klassikern pepparkakor med ädelost. Glögg i sig är väldigt sött och då kan jag tycka att det är godare med ett tilltugg som balanserar sötman. Färskosten gör ädelosten mildare och krämigare. Ni som firar jul hos oss i år kommer att få mumsa på de här i väntan på lutfiskslunchen.
Ca 20 st
1 paket pumpernikelbröd, runda
100 g färskost
50 g ädelost
¾ tsk pepparkakskrydda
½ Kaiserpäron
Gör så här:
Blanda ihop ostarna och pepparkakskryddan i en skål med hjälp av en gaffel. Skiva päronhalvan tunt. Fördela osten ovanpå brödet och toppa med en bit eller två av päronet. Servera.
Låter verkligen jättegott! Perfekt till glöggminglet :)
SvaraRaderaHej Ann-Louise,
SvaraRaderaMitt namn är Sandra Wigfors och jag är en utav två grundare till AW agency som är Sveriges första bloggagentur. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för att berätta mer om oss.
Jag har sökt med ljus och lyckta efter en e-postadress till dig, utan vidare resultat. Du får gärna maila mig på sandra@awagency.se så att jag kan berätta mer om mitt ärende.
Passar på att önska dig en fortsatt trevlig onsdag.
Ps. Mums för pepparkakskanapéerna! Ska jag ge mig på att göra i helgen.
Vänligen,
Sandra Wigfors
@ Sandra: Kul att du gillar receptet!
SvaraRadera@ Sandra W: Du kan maila mig på lillamatderiven@gmail.com
Det här ska jag lätt prova när jag får gäster imorgon! Hurra!
SvaraRaderaLättgjort och gott tilltugg - it's a keeper!
SvaraRaderaLåter jättegott! Vi har bjudit in våra grannar på svenskt glöggmingel på söndag och då kan de här passa bra!
SvaraRadera