Soppa till lunch är alltid en storfavorit hos mig. De dagar jag är hemma lagar jag gärna en rejäl sats till lunch. Resterna fryser jag in för att senare snabbt kunna värma upp då hungern slår till.
Min senaste favorit är ”White Velvet Soup” av självaste Sarah Britton, matgeniet bakom bloggen My New Roots. Ingredienserna är få, liksom arbetsmomenten och resultatet är en krämig och mild vegansk soppa. Idag åt jag den tillsammans med knäckebröd täckt med ett tjockt lager sötpotatishummus och grönsaker. Efteråt kände jag mig mycket mätt och belåten. Jag följde Sarahs recept nästan till punkt och pricka men istället för limabönor använde jag stora vita bönor och till olivoljan tog jag chipotlepulver. Annars finns det inget jag skulle vilja ändra på i receptet – det är helt enkelt för bra!
7 kommentarer:
Ser gott och matigt ut!
Ojojoj - du och dina fantastiska recept! Och bilden är otrolig, den gör mig SÅ sugen =D
Fantastiskt fint foto, det här måste jag laga! Tack!
@ Matarkivet: Man blir mätt på en sådant där mysigt sätt där magen är full och man mår bara prima. :)
@ Alexandra: Tack! Jag tycker att det är ett smått genialiskt drag som Sarah kom på med att först ugnsrosta blomkålen och löken. Så gott!
@ Tina: Laga den så fort regnet kommer och ät den tillsammans med ditt fantastiska knäckebröd vetja. :)
Bara namnet på soppan får mig att vilja laga den :-) Sötpotatshummus var nytt för mig. Låter gott.
Nu har jag provat denna smått fantastiska soppa och skrivit om den på min blogg! Du är också omnämnd, och en länk till dig finns med, hoppas att det är okej, annars får du säga till! <3
@ Erka Perka: Laga den! Och sötpotatishummusen!
@ Alexandra: Vad kul att du gillade soppan och det är en ära att bli omnämnd på din blogg. :)
Skicka en kommentar