Ursprungligen hade jag tänkt göra en papayasallad med mexikansk caesardressing. Papayan i affären var inte fin och istället slank det ner en perfekt mogen cantaloupemelon i korgen. När jag kom hem upptäckte jag att jag inte hade någon färsk koriander hemma. Basilika och melon brukar funka bra ihop och då blev det en italiensk dressing istället. Smakerna blandade ihop sig helt ljuvligt och den här dressingen kan bli sommarens smaksättare. Salladen serverades tillsammans med ugnsbakad torsk täck med pesto och ströbröd. Det enda som fattades var ett glas rosévin men det tar jag igen ikväll. Ha en skön helg!4 port.
Italiensk caesardressing:
juice från ½ citron
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
2 vitlöksklyftor
0,75 dl riven parmesan
¼ tsk paprikapulver
ett par nypor chipotlepulver, beroende på hur stark dressing du vill ha
en näve färsk basilika
½ dl extra virgin olivolja
flingsalt
1 dl röd quinoa
½ cantaloupemelon, skalad och skuren i mindre bitar
½ ask babyspenat
1 kolrabbi, skalad och tunt skivad
0,75 dl saltrostade pumpakärnor
Gör så här:
Koka quinoan enligt förpackningen och låt svalna.
Mixa ingredienserna till dressingen i en blender eller matberedare. Smaka av med salt.
Vänd försiktigt ihop melonbitarna, grönsakerna och quinoan. Häll på dressing och vänd försiktigt ihop igen. Strö över pumpakärnor och servera omgående.
















