26 maj 2011

Lat lyxlax

Denna vecka har jag inte haft mycket tid över till matlagning. Vad gör man då om man fortfarande vill äta gott? Jo – lat lyxlax! Den här pastarätten tog helt ärligt max 10 minuter att göra. Du kan enkelt byta ut grönsakerna mot dina favoriter eller vad som du råkar ha hemma. I en liten kastrull bredvid stekpannan gjorde jag en portion till Vera som inte innehöll salt, peppar och chili. Hon tyckte rätten smakade så där… Efter några tuggor av lax och pasta ville hon hellre ha den sista crêpesen som gömde sig i kylen. Nå ja - jag och Veras pappa tyckte i alla fall att det blev gott.

4 port
350 g pasta, gärna parpadelle
4 laxfiléer, ca 400 gram
1 knippe sparris
½ zucchini
½ purjolök
8 champinjoner
3 vitlöksklyftor
½ - 1 chilifrukt, beroende på hur stark den är
saften från ½ citron
2,5 dl riven parmesanost
2 dl hackad bladpersilja
olivolja att steka i
flingsalt och nymalen svartpeppar

Börja med att tillaga pastan enligt förpackning. Medan pastan kokar skär du grönsakerna i mindre bitar, skivar purjolöken fint, finhackar vitlöken, strimlar chilin och skär laxfiléerna i bitar på ca 2 x 2 cm. Värm lite olivolja i en stekpanna och stek försiktigt vitlöken och chilin. När de börjar ta färg häller du ner samtliga grönsaker i pannan. Stek dem på hög värme i några minuter tills de har fått fin färg. Häll över dem i en stor skål. I samma stekpanna steker du nu laxbitarna. När pastan har kokat klart häller du över den i samma skål som grönsakerna. Tillsätt laxen, persiljan och parmesanosten. Pressa över citronsaften, salta och peppra och blanda ihop allt. Nu är maten klar!

4 kommentarer:

  1. Tack för ditt svar. Det var först när jag skulle sluta helt som det blev så här. Det var inga problem att gå ner till 2 amningar och sen en amning på morgonen. Var lite hård men det gick över fort. Så amning en gång om dagen har jag gjort länge nu. Nästan en månad faktiskt. Men kroppen vill väl gärna att jag ska fortsätta. :) Vad skönt att höra att någon mer haft det så. Någon sa att det bara att vänta ut men då lovar jag att jag hade fått mjölkstockning. Igår kände jag mig väldigt varm i kroppen. Då kanske jag får vänta mig att jag tvingas pumpa om 3 dagar igen kanske? Ja vi får se. :) Vad skönt att du inte fick mjölkstockning. Jag har heller aldrig haft det men blev ju rädd nu. :)
    Tack och kram!

    SvaraRadera
  2. This sounds so tasty and I love how pretty and colourful it looks too!

    SvaraRadera
  3. Oj, jag som tycker att det är jättetråkigt att laga mat blev nästan inspirerad att laga mat. Jag blev i allafall hungrig.
    Kram Malin

    SvaraRadera