26 augusti 2012

MBT!


Jag har sagt det förr och jag säger det igen – matbloggsträffar är himmelriket. I tisdags blev vi bjudna hem till den talangfulla Michael och hela lägenheten fylldes med kreativa foodies och hur mycket vacker och välgörande mat så helst. Vad sägs om grönkålspaj, rödbetspaj, svamptortilla, rödbetspiroger, knäckebröd, fyllda champinjoner, miniolivpajer, quinoasallad, bubble tea, lingonblondies, blåbärscheesecake, zucchinikaka, hjortron- & mascaponepaj eller bountybollar för att bara nämna en bråkdel av allt som dukades fram?

Jag bjöd på Sarah Bs The Best Lentil Salad, Ever. Enkel att göra och med en hel paljett av smaker hämtade från Orienten. Kanel, ingefära, nejlika, koriander och senap paras ihop med russin, rödlök och kapris. Otippat? Ja. Gott? Absolut! Jag hade aldrig kommit på kombinationen själv och det är just i sådana ögonblick jag blir så exalterad över alla ovanliga recept man kan hitta. Jag gjorde linserna dagen innan så att smakerna hann utvecklas ordentligt. Nästa gång tror jag att jag skippar nejlikan, minskar på mängden russin och använder ännu mera kapris. Kanske även att jag även slänger ner några nävar persilja.

Efter flera timmars ätande och pratande (bl a lyckades vi reda ut en del gåtor kring bakandets alla konster) rullade jag hem, proppmätt på min cykel. Tack allihop för en grym kväll och nästa gång vi ses blir det skördefest!



11 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Jodå, jag avundas era MBT på västkusten ska ni veta ;) Härligt med träff med likasinnade...

Linssalladen ser verkligen god ut!

Anonym sa...

Jag och Tina tänker ta oss till Gbg, snarast, för ni verkar ha så goda och trevliga MBT:s hos er!!

I huvudet på Elvaelva sa...

Låter som ett fantastiskt upplägg och med massor av härlig mat! Vad säger du Moma, ska vi ta och fixa en östkustsvariant :-D.

Marie sa...

Åh, jag har också tokförälskat mig i just det receptet! Däremot kan jag inte tänka mig att hoppa över nejlikan - jag tyckte den satte det där lilla extra i rätten och fullkomligt älskade hur den nästan tog över i vissa tuggor.

Yevonde sa...

Åh jag har nog sagt det en gång förut, men jag ÄLsKAR din blogg. Jag har varit på drift i sommar och sitter nu och läser ikapp och bara suktar och suktar. Tack snälla du för att du är så otroligt bra! Och bildernaär ju fantastiska! Jag lovar, blir det en kokbok nångång så kommer jag köpa flera ex :D

Plommonet sa...

Åh, jag är så GLAD att du påminde mig om den här salladen! :) Jag åt den minst två ggr i veckan förra sensommaren/hösten... nu är det dags att ha en dressingflaska redo i kylskåpet igen! :)

Ann-Louise sa...

@ Amy: Tack och du får komma hit vetja!

@ Moma & Elvaelva: K-O-M!

@ Marie: Haha! Nejlika är helt enkelt för starkt förknippat med jul för mig, men det är tur att man tycker olika. Annars hade det aldrig uppstått en sån enorm variation på recept. :)

@ Yevonde: Tack snälla du för dina vänliga och uppmuntrande ord. Det känns otroligt roligt att höra att du gillar bloggen och det ger mig energi och inspiration jobba vidare. :)

@ Plommonet: Kul att även du älskar salladen och du är ju ett geni som lagar dressingen och förvarar den i kylen!

Katarina sa...

Hej! Vilken härlig sallad; vacker & med flera spännande smaker. Jag riktigt känner mustigheten, den här ska jag helt klart laga :)
Jag började läsa din blogg i början av sommaren, den ger mig inspiration och matglädje. Gott att du vurmar för det ekologiska & vegetariska, jag kommer garanterat prova flera av dina recept.
Ha det fint // Katarina :)

Kim sa...

MBT is da shit!
Jag har redan testat en liknande variant av linssalladen, men belugalinser och palmkål. Sjukt gott alltså! Tack för att du bjöd oss på den.

Ann-Louise sa...

@ Katarina: Vad glad jag blir att du gillar bloggen! Ekologisk och vegetarisk mat ligger mig varmt om hjärtat och det känns väldigt kul att kunna sprida lite inspiration. Välkommen åter snart!

@ Kim: Palmkål - vad är det?! Roligt att du gillade salladen och din svamp-potatistortilla var grymt god. :)

Åsa sa...

Ja, dessa MBT:s :) Jag satt visserligen på restaurang i Sthlm och med gott sällskap när ni träffades men är ändå lite ledsen att jag inte kunde vara med. Hoppas jag kan när det blir skördefest. Bestämde ni när och var den blir av?